Κράτησε τον τίτλο από το 2018 στο Παρίσι κι έφτασε τις τρεις πρωτιές σε τελικούς στην τελευταία πενταετία. Αυτό τον κατατάσσει στις κορυφαίες φυσιογνωμίες της σύγχρονης ιστορίας του θεσμού, μάλιστα πλέον είναι δεύτερος στη σχετική λίστα των πρωταθλητών πίσω από τον συμπατριώτη του Μα Λιν των τεσσάρων τίτλων και δίπλα στον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και τον Κινέζο Γουάνγκ Χάο, που, επίσης, έχουν από τρεις.

Στον τελικό, ο Φαν ξεπέρασε με 4-2 σετ τον πολύ δυνατό Ιάπωνα Τομοκάζου Χαριμότο, ο οποίος με τις εμφανίσεις του έστειλε και… μήνυμα εκ μέρους των διοργανωτών για το Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Λιν Γιουν Τζου από την Ταϊπέι, ενώ είναι είδηση και οι δύο ήττες του τεράστιου Μα Λονγκ, «χρυσού» Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή του απλού ανδρών.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα περιλάμβανε τους ημιτελικούς, τον αγώνα για τις θέσεις 3-4 και τον μεγάλο τελικό. Στο δικό της έδαφος η Κίνα μπορεί ν’ ανέδειξε τον νικητή για 25η φορά στα σαράντα χρόνια, όμως ο επίλογος οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η κυριαρχία της αμφισβητείται από τη νέα γενιά!

Για να πάμε, πάντως, πρώτα στον μεγάλο πρωταγωνιστή, ο Φαν Ζεντόνγκ άρχισε την πορεία του από την κορυφή του ταμπλό κι έπαιξε ως νούμερο 1 του Παγκοσμίου Κυπέλλου και της παγκόσμιας κατάταξης. Απέκλεισε τον Αυστριακό Ντάνιελ Χάμπεσον με 4-0 σετ στους «16», τον Γερμανό Τίμο Μπολ με 4-1 στην οκτάδα και τον Λιν Γιουν Τζου με 4-0 στην τετράδα.

Στον τελικό, κατέβαλε πολύ δύσκολα τον Χαριμότο (Νο 3 του τουρνουά) με 4-2 σετ. Βρέθηκε να χάνει 1-2 και με εντυπωσιακή απόδοση και τη συμπαράσταση χιλιάδων φιλάθλων επιβλήθηκε στα επόμενα σετ (9-11, 11-4, 6-11, 11-8, 11-2, 11-7). Πρόσθεσε την επιτυχία του σε εκείνες του 2016 και του 2018 και πήρε και το μεγάλο οικονομικό έπαθλο των 60.000 αμερικανικών δολαρίων.

Ο Χαριμότο έπαιξε τον πρώτο τελικό της καριέρας του σε παγκόσμιο κύπελλο πριν κλείσει τα 17 του χρόνια. Έγινε δε ο πρώτος Ιάπωνας που έφτασε στον τελικό του θεσμού! Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό που τον έκανε κεντρικό πρόσωπο. Ήταν ότι στα ημιτελικά έπιασε καταπληκτική απόδοση από την αρχή κόντρα στον Μα Λονγκ και τον έκαμψε με 4-2 σετ. Το Σάββατο είχε αποκλείσει τον Νιγηριανό Κουάντρι Αρούνα με 4-1 σετ στον γύρο των «16» και τον, επίσης, Ιάπωνα Κόκι Νίουα με 4-3 στα προημιτελικά.

Θαυμάσιες εντυπώσεις άφησε ένας ακόμη νεαρός, ο 18χρονος Λιν Γιουν Τζου. Ο αριστερόχειρας άσος απέκλεισε τον Σουηδό Κριστιάν Κάρλσον και τον Βραζιλιάνο Χούγκο Καλντεράνο, χάνοντας μόλις δύο σετ (4-1 και 4-1), ενώ στον «μικρό» τελικό νίκησε κι αυτός τον Μα Λονγκ με 4-3 σετ (11-4, 13-11, 8-11, 9-11, 11-8, 5-11, 11-4)!

Ο αγώνας δεν ήταν αδιάφορος, εφόσον είχε και σοβαρό οικονομικό κίνητρο, συνεπώς το αποτέλεσμα γίνεται μεγάλο παράσημο για τον σταθερά εξελισσόμενο Ασιάτη. Σημειωτέον ότι στην έβδομη παρουσία του στο event, ο Μα Λονγκ, που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό μέσα στη χρονιά, πρώτη φορά έμεινε έξω από τα μετάλλια.

Στις θέσεις 5-8 πλασαρίστηκαν ακόμη ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ και ο Καλντεράνο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στις θέσεις 33-64 του απλού στο πορτογαλικό Feeder η Τόλιου

Ένα χρυσό μετάλλιο, τρία ασημένια κι ένα χάλκινο για την Ελλάδα στα ατομικά του Διεθνούς Τουρνουά Φιλίας της Κύπρου

Στο κυρίως ταμπλό του πορτογαλικού Feeder η Τόλιου, έχασε δύσκολα στο καθοριστικό ματς η Τέρπου

Άρχισαν νικηφόρα το πορτογαλικό Feeder Τόλιου, Τέρπου, αγωνίζονται την Κυριακή για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό

Την 1η θέση στους άνδρες, την 3η στις γυναίκες η Ελλάδα στο ομαδικό του Διεθνούς Τουρνουά Φιλίας της Κύπρου

Χρήσιμα αγωνιστικά τεστ για τέσσερις αθλητές μας το προσεχές τριήμερο στο Διεθνές Τουρνουά Φιλίας πινγκ πονγκ της Κύπρου

Γκιώνης και Τατασόπουλος παρουσίασαν το άθλημα στην Ελληνογαλλική Σχολή της Πεύκης σε εκδήλωση με διπλό σκοπό

Στις θέσεις 17-32 ο Σγουρόπουλος στο WTT Feeder ΙΙ του Ντίσελντορφ

Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας U20: Σπουδαίες διακρίσεις με χάλκινα για Τζοβάνη και Εθνική ομάδα νέων

Έκανε το… 2Χ2 στο Ντουμπάι ο Θεοδωράκος του Παναθηναϊκού!