Έχοντας τον πλήρη έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η Τσεχία νίκησε 3-0 το Μαυροβούνιο για την τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2020 και βρέθηκε στην κορυφή του πρώτου ομίλου μαζί με την Αγγλία.

Έκπληξη από το Κόσοβο, που νίκησε 3-2 στη Βουλγαρία και ανέβηκε στην τρίτη θέση, ελπίζοντας για τη δεύτερη.

Βουλγαρία-Κόσοβο 2-3

Οι Κοσοβάροι εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική αδράνεια των Βούλγαρων στην αρχή της αναμέτρησης και προηγήθηκαν 1-0 με τον Ράσιτσα στο 14’ μετά την ωραία προσπάθεια που έκανε ο τελευταίος από τα αριστερά μέσα στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 43’ με τον Ποπόφ με σουτ από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 55’ ο Νεμπέλεφ έδωσε στον Ντιμιτρόφ και αυτός από τα δεξιά με ωραία προσπάθεια έκανε το 2-1 και «ανέτρεψε» την κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο 64’ και ισοφάρισαν με το σουτ του Μουρίκι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 93’ ο Ρασάνι έφυγε από καθαρή θέση και έκανε την έκπληξη με το 2-3.



Τσεχία-Μαυροβούνιο 3-0

Οι Τσέχοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, πίεσαν την αντίπαλη εστία και στο 18’ ο συνδυασμός του Καντεράμπεκ με τον Γιάνκτο έφερε το πλασέ του τελευταίου και το 1-0. Οι Μαυροβούνιοι αποφάσισαν να βγουν στην επίθεση, όμως δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία των Τσέχων μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, το αυτογκόλ του Κοπίτοβιτς στο 49΄, ύστερα από την προσπάθεια του Σικ, διαμόρφωσε το 2-0. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το γκολ χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία στις δύο εστίες. Τελικά, στο 82’ ο Σικ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.



Βαθμολογία:
Αγγλία 6
Τσεχία 6
Κόσοβο 5
Βουλγαρία 2
Μαυροβούνιο 2

Επόμενη αγωνιστική (7/9):
Αγγλία-Βουλγαρία
Κόσοβο-Τσεχία
Ρεπό: Μαυροβούνιο

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube