Ο Μόντο Ντουπλάντις είναι ο κορυφαίος αθλητής στίβου στην Ευρώπη για το 2024, όπως ανακοινώθηκε στο ετήσιο gala της ΕΑ το Σάββατο. Ο Σουηδός επικοντιστής κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, σημειώνοντας και δύο παγκόσμια ρεκόρ μέσα στη σεζόν, αφήνοντας δεύτερο τον Μίλτο Τεντόγλου και τρίτο τον Γιάκομπ Ιγκεμπρίγκτσεν.

Στις γυναίκες, κορυφαία αθλήτρια αναδείχθηκε η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ. Η Ουκρανίδα άλτρια του ύψους κατέκτησε το χρυσό στο αγώνισμα και στις δύο προαναφερόμενες διοργανώσεις, ενώ κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα (2,09), το οποίο κρατούσε από το 1987, ξεπερνώντας τα 2,10.

Ετσι, η 22χρονη σταρ άφησε εκτός τις Φέμκε Μπολ και Κίλι Χόντγκινσον.

Κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής της «γηραιάς ηπείρου» ψηφίστηκε ο Ολλανδός Νιλς Λαρός για τα επιτεύγματά του στην ημιαντοχή.

Κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια στίβου για το 2024 αναδείχθηκε η Σέρβα Αντριάνα Βιλάγκος, αφού κατάκτησε για δεύτερη σερί διοργάνωση το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube