Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε το βράδυ (19:30, sport-fm.gr, CosmoteSport 4) ο Κολοσσός Ρόδου!

Η ομάδα από το «Νησί των Ιπποτών» υποδέχεται στο Κλειστό της Καλλιθέας την Τενερίφη για τη 2η αγωνιστική του Basketball Champions League, στο πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της!

Τα πάντα είναι έτοιμα για τη μεγάλη αυτή στιγμή, με ολόκληρη τη Ρόδο να περιμένει καρτερικά το αποψινό ματς. Οι εργασίες στο γήπεδο και η αύξηση της χωρητικότητας που ήταν προαπαιτούμενα για να διεξαχθούν αγώνες του BCL, έχουν πλέον ολοκληρωθεί και τυπικά, με τους ανθρώπους του Κολοσσού να τοποθετούν και την τέταρτη εξέδρα, η οποία και απουσίαζε από το πρόσφατο Super Cup.

Στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η ομάδα του Γιώργου Σιγάλα υπέστη βαριά εκτός έδρας ήττα στη Γαλλία, χάνοντας με σκορ 84-54 από τη Σεν Κεντέν. Από τότε, μεσολάβησαν δύο εκτός έδρας παιχνίδια για την Stoiximan GBL, όπου ο Κολοσσός έχασε από Πανιώνιο (67-65) και Μαρούσι (70-67).

Από την άλλη τώρα, οι Ισπανοί, ταξίδεψαν στη Ρόδο μετά από τη μεγάλη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες (91-95) για την ACB. Στην πρεμιέρα τους στο BCL, νίκησαν με σχετική άνεση 87-76 την Καρσίγιακα στην Τουρκία, ξεκινώντας με το δεξί τις φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους. Θυμίζουμε πως πέρσι έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, χάνοντας το τρόπαιο από τη Μάλαγα. Και φέτος, ο στόχο παραμένει υψηλός.

Στα αγωνιστικά τέλος, ο Κολοσσός θα αγωνιστεί χωρίς τους τραυματίες Λόντον Περάντες, Γκάμπριελ Γκαλβανίνι και τον Νίκο Καμαριανό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube