Την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του WTA 1000 του Πεκίνου πανηγύρισε το μεσημέρι του Σαββάτου (05/10) η Κόκο Γκοφ, επικρατώντας με ανατροπή 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-2) της Πάουλα Μπαντόσα σε έναν δυνατό ημιτελικό.

Η 20χρονη Αμερικανίδα τενίστρια χρειάστηκε 2 ώρες και 21 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της ανεβασμένης τους τελευταίους μήνες, Μπαντόσα, φτάνοντας έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα της στον τελικό του κινέζικου Open.

Η σύντροφος του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν εκείνη που ξεκίνησε ιδανικά το ματς και με δύο break κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4. Μάλιστα, έφτασε μια... ανάσα και από το 2-0, όταν και προηγήθηκε με 4-2 στο δεύτερο σετ, προτού η Κόκο Γκοφ αντιδράσει και κατακτήσει τα τέσσερα επόμενα γκέιμ για την ισοφάριση.



Στο τρίτο σετ, υπήρξαν συνολικά 4 break, με την Αμερικανίδα να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμη και σταθερή στα κρίσιμα σημεία του ματς, κατακτώντας έτσι τη νίκη με το τελικό 2-1 σετ.

Αντίπαλός της στον τελικό θα είναι μία εκ των Καρολίνα Μούκοβα (Νο.49) και Κινβέν Τζενγκ (Νο.7), οι οποίες και αγωνίζονται το μεσημέρι του Σαββάτου.



Όσον αφορά την Μπαντόσα, η 26χρονη τενίστρια έχει καταφέρει μια... τρομακτική άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη τους τελευταίους μήνες, αφού από το νούμερο 140 που βρισκόταν τον Μάιο, έχει μπει στο Top-15, μετρώντας 28 νίκες στα τελευταία 36 παιχνίδια της!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube