Η ελβετική ομάδα βρέθηκε κόντρα στους δευτεραθλητές Ελλάδος στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Ελβετία, 11 με 13 Νοεμβρίου, και η ρεβάνς στην Αλεξανδρούπολη, 25-27 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Εθνικός στην τρίτη φάση θα αντιμετωπίσει την ηττημένη του ζευγαριού του CEV Cup μεταξύ της φινλανδικής Βα Λε Πα Σασταμάλα και της εσθονικής Σέλβερ Ταλίν, με τους δύο αγώνες να διεξάγονται 9-11 Δεκεμβρίου εκτός έδρας και 16-18/12 στη Θράκη.

Μετά την κλήρωση, ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Γιάννης Τζίμας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ενώ στην Ελλάδα έχουν αρχίσει οι καλοκαιρινές διακοπές, επαληθεύεται αυτό που είπαμε πολλές φορές από το Πάσχα και μετά, ότι στον Εθνικό δεν σταματάμε να δουλεύουμε ποτέ.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή η ομάδα, μετά την κατάκτηση της κορυφής την περυσινή σεζόν, μετά τα κατορθώματα που πέτυχε στην Ευρώπη, είναι "καταδικασμένη" να πρωταγωνιστήσει και τη νέα χρονιά.

Μάθαμε μόλις τώρα την κλήρωση των ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Τύχαμε με την ελβετική Σάβενβερτ. Ο πρώτος αγώνας θα είναι στην Ελβετία, κοντά στη Ζυρίχη, περίπου 40 χλμ μακριά, απ’ ότι πληροφορηθήκαμε. Θα αρχίσουν οι επαφές με τους ιθύνοντες της αντιπάλου ομάδος για να δούμε τις λεπτομέρειες, αφού βέβαια πρώτα ολοκληρώσουμε τις διεργασίες για τη συγκρότηση του νέου ΤΑΑ".

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube