Ο «King Claudio» είχε μία σεζόν πολύ πιο σκληρή από το αναμενόμενο, με τη διοίκηση της Λέστερ να αποφασίζει να δείξει την πόρτα της εξόδου στον άνθρωπο που κατάφερε να κάνει μία ολόκληρη πόλη να ζήσει γεγονότα που κανείς δεν θεωρούσε πιθανά.

Από το «αντίο» του Καντέ μέχρι την ήττα από τη Μίλγουολ για το κύπελλο Αγγλίας, οι «πληγές» την τρέχουσα σεζόν ήταν πολλές. Το μεγαλύτερο ερώτημα όμως δεν αφορά την απόφαση απομάκρυνσης του Ιταλού προπονητή αυτή καθ’ αυτή αλλά το κακό κατά πολλούς «timing», αφού οι πρωταθλητές Αγγλίας επέστρεψαν στο Νησί από τη Σεβίλλη με ένα αποτέλεσμα που αφήνει μεγάλες ελπίδες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς (εκτός έδρας ήττα 2-1 στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League).

Ερώτημα που θα παραμείνει αναπάντητο καθώς όσα αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν του συλλόγου μοιάζουν με λέξεις που δεν έχουν να πουν το παραμικρό παρά να βάλουν σφραγίδα στο διαζύγιο.

Το sport-fm.gr ξετυλίγει το κουβάρι της ποδοσφαιρικής χρονιάς της Λέστερ εντοπίζοντας τις «πληγές».

Ο Καντέ και ένα «καυτό» καλοκαίρι

Το πρώτο «χτύπημα» στη περσινή καταπληκτική ομάδα που άφησε άφωνους τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους ήταν η πώληση του μέσου Καντέ στην Τσέλσι. Αναμφισβήτητα δεν γινόταν αλλιώς,μιας και το ποσό ήταν μεγάλο και ο ποδοσφαιριστής επιθυμούσε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Η αγορά όμως δεν έφερε ποτέ τον ιδανικό αντικαταστάτη του Γάλλου. Το «καμπανάκι» ήχησε μετά τις βαριές ήττες από Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, δεν υπήρξε όμως η δέουσα προσοχή.

Κακή εκκίνηση

Το ξεκίνημα στην Πρέμιερ ήταν καταστροφικό! Οι «Αλεπούδες» χάνουν από τη Χαλ, μία ομάδα οικονομικά κατεστραμμένη. Η ανάκαμψη δεν ήρθε ποτέ. Ενώ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση η ομάδα πετούσε, στο πρωτάθλημα παρέπαιε γνωρίζοντας την ήττα από τις Γουεστ Μπρομ, Γουότφορντ και Σάντερλαντ.

Το «τάλιρο»

Την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League ήταν εξασφαλισμένη όχι μόνο η πρόκριση αλλά και η πρωτιά. Το ταξίδι στην Πορτογαλία ωστόσο για τον αγώνα με την Πόρτο αποδείχθηκε «πικρό», αφού οι«δράκοι» φιλοδώρησαν τους παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι με πέντε τέρματα, κάτι που οδήγησε τον Ιταλό τεχνικό να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη από τους οπαδούς κατά την επιστροφή στο Νησί.

Κόντε και Μουρίνιο

Προπονητές της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα οι οποίες πέρασαν από το «King Power Stadium» με το εμφατικό 3-0! Βαριές ήττες από δύο «μεγάλους» εναντίων των οποίων η Λέστερ πέρσι τα πήγαινε περίφημα.

Ο Ουλόα και η ανταρσία

Ο Αργεντινός επιθετικός εξερράγη μετά την μη πραγμάτωση της μεταγραφής του τον Ιανουάριο. Ο παίκτης, κομβικός κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, απογοητευμένος από την μικρή συμμετοχή του φέτος, έκανε λόγο για «υποσχέσεις που προδόθηκαν». Ένα σημάδι δυσαρέσκειας στα αποδυτήρια, ενώ ακολούθησαν οι φωνές των «υπουργών» Βάρντι, Ντρινκγουότερ, Ολμπράιτον αλλά και του αρχηγού Μόργκαν. Ο ίδιος ο Ρανιέρι άλλωστε είχε αυτοπροσδιοριστεί «χαλαρός» με τους άνδρες του.

Μίλγουολ

Μπορεί πλέον απόλυτος στόχος να είναι η παραμονή, το κύπελλο όμως αποτελούσε έναν στόχο. Ο αποκλεισμός μάλιστα ήρθε απέναντι σε ένα κλαμπ τρίτης κατηγορίας!

Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η τιμητική ήττα στην Ανδαλουσία δεν αρκούσε για να αλλάξει την απόφαση. Το κεφάλαιο Λέστερ για τον Κλάουντιο Ρανιέρι έκλεισε και στις σελίδες του περιλαμβάνονται χρυσές στιγμές που ο χρόνος δεν θα σβήσει ποτέ. Η αυλαία όμως στη σχέση του Ιταλού προπονητή με τις «Αλεπούδες» έπεσε. «Τhis is the end»

Δημήτρης Λιαργκόβας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube