Με την Κλαμπ Μπριζ θα τεθεί αντιμέτωπος ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, μετά την κλήρωση που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας, ενώ εφόσον οι «ασπρόμαυροι» καταφέρουν να περάσουν στα ημιτελικά θα βρουν τον νικητή του ζευγαριού της Βικτόρια Πλζεν με τη Φιορεντίνα. Το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας στις 11 Απριλίου για τους Θεσσαλονικείς και η ρεβάνς, μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Απριλίου.

Οι Βέλγοι, που ιδρύθηκαν το 1891 και εδρεύουν στο Μπριζ, έχουν χρώματα το σκούρο μπλε και μαύρο και έδρα το «Γιαν Μπρέιντελ», χωρητικότητας 29.042 θέσεων. Είναι μία παραδοσιακή δύναμη του βελγικού ποδοσφαίρου, με 18 Πρωταθλήματα, 11 Κύπελλα και 17 Σούπερ Καπ.

Η Κλαμπ Μπριζ ξεκίνησε την πορεία της στο 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και άφησε εκτός τις Άαρχους, Ακουρέρι και Οσασούνα, ενώ στον όμιλο κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση, πάνω από τις Μπόντο Γκλιμτ, Μπεσίκτας και Λουγκάνο. Ενδεικτικό, δε, της υπέροχής της πως μέτρησε πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Στη φάση των «16» βρήκε την Μόλντε και μπορεί στο πρώτο ματς στη Νορβηγία να ηττήθηκε με 2-1, αλλά στον επαναληπτικό ήταν εκπληκτική, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά με τη νίκη 3-0. Σκόρερ δις οι Όλσεν και Σκόρας.

Στο πρωτάθλημα τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά για αυτούς, αφού βρίσκονται στην τρίτη θέση με 51 βαθμούς: στο -12 από τη δεύτερη, Άντερλεχτ και στο -18 από την πρωτοπόρο, Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ με μία αγωνιστική να απομένει πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας πριν τα playoffs.

Προπονητής είναι ο Νορβηγός, Ρόνι Ντέιλα, ενώ η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στα 125 εκατομμύρια ευρώ. Πιο ακριβοί παίκτες οι Σκοβ Όλσεν και Αντόνιο Νούσα με αξία 18 εκατ. Ευρώ και 17 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα, ενώ τρομερή σεζόν διανύει ο επιθετικός, Ίγκορ Τιάγκο, με 26 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Χωρίς αμφιβολία, ο σταρ των Βέλγων είναι ο Όλσεν: παίκτης με τεράστια ποιότητα και τεχνική κατάρτιση, μετρώντας φέτος 22 γκολ και οκτώ ασίστ. Σημαντικές μονάδες είναι ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού, Φίλιπ Ζινκερνάγελ και ο έμπειρος μέσος και αρχηγός, Χανς Βανάκεν.

Κάτω από τα δοκάρια υπάρχει ο πολύπειρος, Σιμόν Μινιολέ, ενώ στην άμυνα ο Μάξιμ ντε Κάιπερ ξεχωρίζει, έχοντας τεράστιες δυνατότητες και στο επιθετικό κομμάτι με 12 ασίστ. Στο κέντρο της άμυνας «πυλώνες» είναι οι Μπράντον Μέχελε και Γιόρνε Σπίλερς.

Δεν θα συναντηθούν για πρώτη φορά ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ, αφού είχαν βρεθεί σε όμιλο του Europa League τη σεζόν 2010-11. Και τα δύο ματς είχαν έρθει ισόπαλα 1-1, ενώ υπάρχει και παίκτης που βρίσκεται και τώρα στο ρόστερ των «ασπρόμαυρων»: Φυσικά, ο λόγος γίνεται για τον αρχηγό, Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος μάλιστα είχε σκοράρει στο ματς της Τούμπας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ντέμης: «Το πάλεψε και μπορούσε παράταση, αλλά δεν γίνεται να χάνει ξανά ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός»

Αθλητικός διευθυντής Φιορεντίνα: «Κάναμε το καλύτερο ημίχρονο της σεζόν - Κάτι παραπάνω από σημαντική η πρόκριση»

Παναθηναϊκός στον κόσμο του: «Ευχαριστούμε για την αμέριστη υποστήριξή σας»

Αθανασίου: «Δεν είχε τις απαραίτητες λεπτομέρειες για την υπέρβαση ο Παναθηναϊκός- Γλυκόπικρη η γεύση από την Ευρώπη»

Δεσύλλας: «Σε 90 λεπτά στη Φλωρεντία είδαμε και τις δυο εκδοχές του φετινού Παναθηναϊκού - Οι αιτίες του αποκλεισμού»

Παναθηναϊκός: Έμεινε με το «αχ» στη Φλωρεντία, αλλά έφτιαξε το ευρωπαϊκό του μέλλον

Ίνγκασον: «Παλέψαμε αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε το γκολ»

Βιτόρια: «Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι - Ο διαιτητής δεν στάθηκε στο ύψος της ποιότητας των δυο ομάδων»

Σιώπης: «Χάσαμε όλες τις μονομαχίες στο πρώτο ημίχρονο»

Ιωαννίδης: «Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία σήμερα - Σταθήκαμε αντάξιοι του επιπέδου της Φιορεντίνα»

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.