Ως ορατό ενδεχόμενο παρουσιάζει την αποβολή του Ολυμπιακού από το επόμενο Champions League η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν να μην αγωνιστούν στην προσεχή διοργάνωση, εφόσον παραμείνει η κατηγορία του Βαγγέλη Μαρινάκη για ηθική αυτουργία και δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.

Κι αυτό διότι σε μια τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρεται, οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα προσφύγουν στην UEFA και επικαλούμενοι το προηγούμενο των Φενέρμπαχτσε, Μέταλιστ και Ολυμπιακού Βόλου, θα επιδιώξουν τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων».


Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει

«Άμεσος είναι ο κίνδυνος να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός ομίλων Champions League για τη σεζόν που έρχεται μετά την τροπή που παίρνει η δικαστική διερεύνηση της “εγκληματικής οργάνωσης” στο ποδόσφαιρο.

Το πιο βαρύ όνομα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, οποίος φέρεται να κατηγορείται για ηθική αυτουργία και δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις. Μάλιστα το κατηγορητήριο αναφέρει επί λέξει ότι “ο σκοπός επετεύχθη”.

Εφόσον παραμείνει η συγκεκριμένη κατηγορία, τότε είναι βέβαιο πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα καταφύγουν στην UEFA επιδιώκοντας τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε αμέσως μετά ο μεν πρώτος της ειδικής βαθμολογίας των play offs να παίξει απευθείας στους ομίλους του Champions League, ο δε δεύτερος στα προκριματικά.

Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο της Φενέρμπαχτσε και του Ολυμπιακού Βόλου που βρέθηκαν εκτός Ευρώπης παλαιότερα όπως και -με συνοπτικές διαδικασίες- η ουκρανική Μέταλιστ Χάρκοβο που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ και τελικά τιμωρήθηκε για χειραγώγηση αγώνων.

Οι κανονισμοί λένε ακόμη ότι οι ομάδες που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση κινδυνεύουν με υποβιβασμό και από το ελληνικό πρωτάθλημα, εφόσον οι παράγοντές τους παραπεμφθούν σε δίκη για δωροδοκία και δωροληψία»
.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Transfermarkt: Εκτόξευση για τους πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού - Ποιοι είναι οι ακριβότεροι παίκτες του πρωταθλήματος

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ δεν πείθει ότι μπορεί να κάνει ένα νικηφόρο σερί ανάλογο του περσινού»

Τσακίρης: «Να τελειώσει το θέμα του επιθετικού πριν την προετοιμασία η ΑΕΚ»

Δεσύλλας: «Περίεργη η διαδικασία των playoffs για τον Παναθηναϊκό - Το σύστημα που θα ξαναδούμε από τον Βιτόρια»

Τσανάκας: «Κατά 3/4 έτοιμο το ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν»

«Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον επιθετικό, Μιγκέλ Μερεντιέλ»!

«Έτσι γιόρτασε ο αξεπέραστος κόσμος του Θρύλου»: Το βίντεο του Ολυμπιακού από τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια

Παναθηναϊκός: Ενσωματώθηκε στην εθνική Ουρουγουάης από τώρα ο Πελίστρι

Τσακίρης: «Σχεδιασμός με Αλμέιδα-Ριμπάλτα στην ΑΕΚ για τη νέα σεζόν»

Αθανασίου: «Σημαντικό να αξιολογηθεί σωστά η χρονιά στον Παναθηναϊκό - Καμία σκέψη για αλλαγή προπονητή»