Ο Κλαούντιου Κεσερού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα εν όψει των αγώνων μπαράζ με τη Ρουμανία. Ο επιθετικός της Μπαστιά δεν έκρυψε πόσο πολύ ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θέλουν να είναι εκείνοι που θα πάνε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

«Βλέπω πως στα προκριματικά πέτυχαν δώδεκα γκολ και δέχτηκαν μόλις τέσσερα, τα τρία εξ αυτών στον αγώνα με τη Βοσνία. Άρα σε εννιά ματς δέχτηκαν μόλις ένα γκολ κι αυτό είναι εντυπωσιακό. Μου άρεσε ο τρόπος που έπαιξαν το 2004, όταν κατάκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και εξέπληξαν τους πάντες. Είχαν εξαιρετική απόδοση και έπαιζαν πολύ δυνατά. Διαθέτουν πλέον πολύ έμπειρους παίκτες, κάποιοι από αυτούς παίζουν στον Ολυμπιακό που αγωνίζεται στο Champions League, ο Σαμαράς που είναι στη Σέλτικ, ο Τοροσίδης στη Ρόμα, ο Καραγκούνης στη Φούλαμ… Γενικά παίζουν σε μεγάλες διοργανώσεις. Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα», ανέφερε ο 27χρονος άσος.

Φυσικά δεν περιμένει αγώνες με όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα. «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δεν έχει σημασία πια ομάδα θα προσφέρει το καλύτερο θέαμα, γιατί υπάρχει ένας μεγάλος στόχος που πρέπει να επιτευχθεί και γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο. Το προπονητικό μας επιτελείο θα μας προετοιμάσει μέχρι και για την παραμικρή λεπτομέρεια», τόνισε.

Όσο για το γεγονός ότι η ρεβάνς διεξάγεται στο Βουκουρέστι, ο Κεσερού: «Ίσως να έχουμε ένα μικρό προβάδισμα επειδή παίζουμε τη ρεβάνς στην έδρα μας. Όμως η πρόκριση θα κριθεί στο Βουκουρέστι, όπου θα πρέπει να διαχειριστούμε όλη την πίεση για την πρόκριση. Ο κόσμος σίγουρα θα μας βοηθήσει πολύ. Έμαθα ότι τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ. Απέχουμε λίγο από το Μουντιάλ και οι φίλαθλοί μας περιμένουν πολύ καιρό γι’ αυτό. Και για μας τους παίκτες είναι το παν».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube