Ένα παραδοσιακό χωριό με πανέμορφα ξύλινα σπιτάκια θα φιλοξενηθεί για 10 ημέρες στην Μαρίνα Αλίμου στα πλαίσια του Παραδοσιακού Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελληνικά» που υπό τη διοργάνωση της εταιρίας Ανοδικό Πλάνο Δόμησης και υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, θα δώσει παραδοσιακό άρωμα και χρώμα στην καρδιά του καλοκαιριού από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου από τις 19:00 έως και τις 00:00.

Στο Παραδοσιακό Χωριό θα φιλοξενηθούν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας καθώς και άλλων κρατών, με παραδοσιακές ελληνικές ενδυμασίες, χειροποίητα κοσμήματα και πολλές άλλες εκπλήξεις εμπνευσμένες από τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Επίκεντρο της προβολής του Παραδοσιακού Χωριού είναι ο πολιτισμός, και πιο συγκεκριμένα και διακεκριμένα ο Ελληνικός

Πολιτισμός, σε όλες τις μορφές και τα προϊόντα του: Μουσική, χορός, θέατρο, ενδυμασίες και φυσικά προϊόντα.
Με ελεύθερη είσοδο, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά ένα εξαιρετικά πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από δεκάδες Ελληνικά και ξένα παραδοσιακά συγκροτήματα, που επίσης συμπεριλαμβάνει θεατρικά δρώμενα, Θέατρο Σκιών από τον κ. Σωτήρη Χαρίδημο και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Μεταξύ των εκπλήξεων είναι η κλήρωση λυόμενου σπιτιού για έναν τυχερό επισκέπτη σε διαγωνισμό με δωρεάν συμμετοχή, ενώ στη διάρκεια της δεκαήμερης διοργάνωσης θα κληρωθεί επίσης μια σειρά πλούσιων δώρων για τους επισκέπτες του Παραδοσιακού Χωριού <<κερνάμε ελληνικά> >. Ξεχωριστή ατμόσφαιρα και αίγλη στη βραδιά θα δοθεί από μια σειρά διακεκριμένων μουσικών εκδηλώσεων, με κορυφαίους καλλιτέχνες της παραδοσιακής και σύγχρονης Ελληνικής μουσικής σε ζωντανές εκτελέσεις, με πρώτη εξ αυτών των εκδηλώσεων την Κρητική συναυλία την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 21.30.

«Σκοπός μας είναι η ανάδειξη και διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας υπενθυμίζοντας στο ευρύ κοινό ότι η Παράδοση και η Τέχνη πρέπει να είναι προσιτές ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε αντιμετωπίζοντας τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η επαφή με την Ελληνική Παράδοση μέσω της Τέχνης είναι αγαθό που όλοι μας έχουμε ανάγκη γιατί μέσα από την ουσιαστική γνωριμία με τις ρίζες μας αποκτούμε δύναμη για το μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή τους ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

«Η γνώση και η οργανωμένη ανάπτυξη του Ελληνικού Πολιτισμού, και ιδιαιτέρως των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών αξιών και μορφών της Ελλάδας και της παράδοσής της, πλέον αποτελούν εθνικό ζήτημα και άμεση προτεραιότητα πρώτης τάξης σε μια περίοδο κρίσης και συνολικής αναδιοργάνωσης του κοινωνικού και πολιτιστικού ιστού υπό τις συνθήκες της σύγχρονης κρίσης. Ο Πολιτισμός είναι το βαρύτερο και πιο σημαίνον ιστορικό κεφάλαιο της Ελλάδας, που έχει αποτελέσει αποφασιστικό διαμορφωτικό παράγοντα για τις σημαντικότερες πολιτιστικές εξελίξεις στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο Πολιτισμός μας, κατά συνέπεια, είναι το βαρύτερο όπλο της Ελλάδας και το πρώτο σημείο που πλήττεται μεθοδικά και συστηματικά, με τάση να υποχωρήσει κάτω από τις πιέσεις και τις κατευθύνσεις της κρίσης.

Ο Ελληνικός Πολιτισμός, η στήριξή του και η διάδοση του ανεκτίμητου πλούτου του αποτελεί ηθικό χρέος για τον Όμιλο Unesco Πειραιώς & Νήσων και το Τμήμα Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του», δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος και Λέκτορας Κοινωνιολογίας και Πολιτισμού (University of Central England, Birmingham City University) Δρ Σπύρος Σηφακάκης.
Το Παραδοσιακό Χωριό «Κερνάμε Ελληνικά» και το Τμήμα Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ομίλου Unesco Πειραιώς & Νήσων τελούν υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Μεγάλης Βρετανίας και Θυατείρων, κατόπιν απόφασης και χειρόγραφου μηνύματος του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Γρηγορίου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube