Η Λέσβος είναι ένα νησί μεγάλο και εύφορο.
Οι Οθωμανοί τη χαρακτήρισαν «περιβόλι της αυτοκρατορίας» όταν καΐκια φορτωμένα με φρούτα και λαχανικά αναχωρούσαν από τα λιμάνια της Λέσβου και εφοδίαζαν τις αγορές της Κωνσταντινούπολης και της Οδησσού. Την είπαν και «χρυσό νησί», λόγω του χρυσαφένιου χρώματος που έχει το λάδι της.
Οι πρόσφυγες του ’22 έφεραν στο νησί τη γαστρονομική κουλτούρα της Ανατολής και αυτή συναντήθηκε με τους Γάλλους μάγειρες που είχαν στα σπίτια τους οι Λέσβιες αστές και με την Αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα της απλότητας που κυριαρχούσε στα λαϊκά νοικοκυριά.
Και εγένετο η γαστρονομική κουλτούρα της Λέσβου!
Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr