Τέτοιες νίκες μετρούν διπλά! Πατώντας γκάζι στην τέταρτη περίοδο, οι Μαϊάμι Χιτ «καθάρισαν» τους Σάρλοτ Χόρνετς (93-75 εντός έδρας) και εδραιώνονται ακόμα περισσότερο στην 8η θέση της ανατολικής περιφέρειας.

Το ματς ήταν ντέρμπι -όπως αναμενόταν- στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με καμία εκ των δύο ομάδων να μην μπορεί να ξεφύγει με πάνω από 5-6 πόντους διαφορά. Μάλιστα, η μέγιστη τιμή ήταν το +8 (29-37 στο 16’) των φιλοξενούμενων, ενώ το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις «φλόγες» και τις «σφήκες» ισόπαλες στο σκορ (39-39)!

Η μάχη συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους στο +1 (61-60). Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο όμως, ανέλαβαν δράση οι Ουέιντ, Ντράγκιτς και Αντεμπάγιο, οι οποίοι πέτυχαν καθοριστικούς πόντους δίνοντας «αέρα» στην ομάδα του Σπόελστρα, που έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 20-5 στο τελευταίο 6λεπτο για να φτάσει στο τελικό 93-75.

Κορυφαίοι των νικητών οι τρεις προαναφερθέντες, Ουέιντ (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Ντράγκιτς (19 πόντοι) και Αντεμπάγιο (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ), ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Λαμπ, που σταμάτησε στους 21 πόντους, με το μεγάλο αστέρι της Σάρλοτ, Κέμπα Ουόκερ, να μένει σε… ρηχά νερά (10 πόντοι με 4/16 εντός παιδιάς).

Με αυτή τη νίκη, οι Χιτ ανέβηκαν στο 33-36 και άφησαν τους Χόρνετς στο 31-38, κάνοντας έτσι ένα καθοριστικό βήμα για την είσοδό τους στα playoffs.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube