Δηλώσεις που θα συζητηθούν και μάλλον… μεγάλες αλήθειες από τον Γιάννη Κάργα!
Ο αμυντικός της Ανόρθωσης, και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, μίλησε στο SuperLeague Voice για τον αποκλεισμό της Εθνικής από τη Γεωργία και τη σκληρή κριτική, που γίνεται στους συναδέλφους του, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αντί να είμαστε μαζί τους σε μια δύσκολη στιγμή, νομίζω πιο πολύ χαρήκαμε, που αποκλειστήκαμε, για να τους κράξουμε, παρά να περνούσαμε. Δυστυχώς, είμαστε απέναντι από την Εθνική παρά μαζί της. Όλα αυτά ξεκινούν από την κοινωνία, όμως, διότι το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία αυτής».
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Γενικά δεν παίρνω θέση σε αυτά τα θέματα, γιατί είμαι από τους ανθρώπους, που πιστεύουν πως οι λίγοι δεν μπορούν να αλλάξουν τους πολλούς, αλλά είναι ώρες, που αγανακτείς!
Αποτύχαμε σαν κοινωνία, αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα μας. Αν τα παιδιά έβαζαν τα πέναλτι, θα ήμασταν καλή ομάδα, επειδή τα έχασαν, όμως, είμαστε κακοί! Εγώ δεν είμαι με κάποιον προπονητή, είμαι με τα παιδιά, που πάνε εκεί και εκπροσωπούν τη χώρα μου, εμένα, όλους μας.
Αντί να είμαστε μαζί τους σε μια δύσκολη στιγμή, νομίζω πιο πολύ χαρήκαμε, που αποκλειστήκαμε, για να τους κράξουμε, παρά να περνούσαμε. Δυστυχώς, είμαστε απέναντι από την Εθνική παρά μαζί της. Όλα αυτά ξεκινούν από την κοινωνία, όμως, διότι το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία αυτής.
Δεν θα αλλάξει η καριέρα του Μπακασέτα ή του Γιακουμάκη αν θα χάσουν ένα πέναλτι, το μόνο που αλλάζει είναι στα κεφάλια μας. Κρίμα για αυτά τα παιδιά, που δέχονται αυτό το ψυχολογικό και διαδικτυακό μπούλινγκ, γιατί τα έχω περάσει και εγώ. Δε μπορεί να σου αλλάξει την καριέρα αν πάρεις μια κόκκινη ή χάσεις ένα πέναλτι.
Η νοοτροπία μας είναι αυτό, που με βγάζει εκτός εαυτού, δεν αλλάζει κανένας παίκτης για ένα πέναλτι, θα παραμείνει η ίδια προσωπικότητα, ο ίδιος άνθρωπος.
Κράζουν όλοι πως χάσαμε από τη Γεωργία και λένε, ποια Γεωργία; Που εμείς πήγαμε και πήραμε το Euro. Είναι απίστευτο! Δηλαδή έπρεπε η Πορτογαλία, η Γαλλία και όσες άλλες έχασαν από εμάς τότε, να τους βάλουν στην πλατεία και να τους χτυπάνε; Αυτές οι χώρες, όμως, έχουν επιτυχίες γιατί έχουν παιδεία. Ξεχνάμε εύκολα».