Πολύ χρόνο θα χρειαστεί για να επανέλθει στα γήπεδα ο Ντάνι Καρβαχάλ, αλλά και πάλι οι πιθανότητες να επιστρέψει σε επίπεδα απόδοσης προ του τραυματισμού του είναι μοιρασμένες, όπως δήλωσε ο κορυφαίος χειρουργός σε τραυματισμούς στο γόνατο στον κόσμο Πάμπλο Γκέλμπερ, μιλώντας στην Marca.

«Χωρίς να μπω στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα έλεγα ότι υπάρχει 50-60% πιθανότητα ένας παίκτης μετά από αυτόν τον τραυματισμό να επιστρέψει ακριβώς στο προηγούμενο επίπεδο. Δεν θα μιλούσα για λιγότερο από 12 μήνες ανάρρωσης. Ένας αρνητικός παράγοντας είναι ότι οι ποδοσφαιριστές τείνουν να έχουν πόδια βαριά, όπως τεχνικά το αποκαλούμε», τόνισε για τον 32χρονο δεξιό μπακ της Ρεάλ, που υπέστη ρήξη πρόσθιου συνδέσμου, ρήξη έξω πλάγιου συνδέσμου, αλλά και με ρήξη ιγνυακού τένοντα στο δεξί του πόδι.

«Η πιθανότητα να επιστρέψει είναι αρκετά μεγάλη, αλλά το αν θα επιστρέψει στο ίδιο προηγούμενο επίπεδο θα εξαρτηθεί από την επέμβαση που θα γίνει και τι θα ακολουθήσει μετά από αυτήν. Υπάρχουν, δηλαδή, περιπτώσεις που ξεκινάει κανείς το χειρουργείο και βλέπει τα πάντα κατεστραμμένα, περισσότερο από ό,τι υποπτευόταν προηγουμένως. Δυστυχώς ως άνθρωποι δεν μπορούμε να επισκευάσουμε τα πάντα. Επομένως, εάν η τρέχουσα τεχνική ικανότητα δεν επαρκεί για να καλύψει όλους τους τραυματισμούς που παράγονται, τα αποτελέσματα δεν θα είναι βέλτιστα. Πρέπει κανείς να επικεντρωθεί σε αυτό που μπορεί να γίνει από την άποψη της ανάκαμψης και να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Γνωρίζοντας την προσωπικότητα του Ντάνι Καρβαχάλ, το θεωρώ δεδομένο. Ακόμα κι έτσι, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τον αθλητή και να είναι πραγματικές οι προσδοκίες του, ώστε αν τα πράγματα δεν πάνε εντελώς όπως επιθυμούμε, το συναισθηματικό πλήγμα να μην είναι μεγαλύτερο από όσο θα έπρεπε», πρόσθεσε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube