Στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Μπαμ και… κάτω» των Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη, φιλοξενήθηκε ο προπονητής του ΓΣ Περιστερίου, Νίκος Καραγιάννης.
Ο 47χρονος τεχνικός, αναφέρθηκε στην φετινή πορεία των «πριγκίπων της δυτικής όχθης» στην Β’ Εθνική και στην άνοδο στην Α2 που σφραγίστηκε μετά και τη νίκη επί του Κορωπίου με 75-69.
Συν τοις άλλοις έδειξε προβληματισμένος για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, με αφορμή το γεγονός πως στις χαμηλότερες κατηγορίες πρωταγωνιστούν περισσότερο έμπειροι και μεγάλοι σε ηλικία αθλητές, παρά νεαρά παιδιά που θα μπορούσαν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το τι έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια στην ομάδα του Περιστερίου:
«Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα έχει αλλάξει αρκετά στο διοικητικό κομμάτι. Ανέλαβε ο Φίλιππος Κότσης, ο οποίος και αναμόρφωσε όλο το σύλλογο. Πλέον χαίρεσαι να δουλεύεις σε αυτή την ομάδα»
Για την φετινή πορεία του ΓΣΠ στην Β’ Εθνική:
«Στον πρώτο γύρο δεν είχαμε σταθερότητα. Έχουμε αρκετούς καινούριους παίκτες. Στη πορεία ωστόσο, βρήκαμε το δρόμο μας. Το βάθος που είχαμε στο ρόστερ μας, αποτέλεσε και το μεγάλο μας όπλο».
Για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στις χαμηλές κατηγορίας:
«Σε αυτές τις κατηγορίες σημαντικότερο ρόλο παίζει η διοίκηση. Αν η διοίκηση είναι φερέγγυα η επιτυχία θα έρθει. Χρειάζεται και υπομονή. Δεν κρίνονται όλα εκ του αποτελέσματος. Εμείς πέρυσι υποβιβαστήκαμε, ωστόσο η διοίκηση με εμπιστεύτηκε και με κράτησε».
Για την επόμενη μέρα για το ΓΣΠ:
«Η επόμενη μέρα για μας θα είναι πολύ δυνατή. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Και ελπίζουμε να φτάσουμε το σύλλογο εκεί που του αρμόζει. Θα γίνουν προσθαφαιρέσεις. Έχουμε, όμως και έναν πολύ καλό κορμό. Αν ο στόχος είναι η άνοδος, πρέπει να αποφύγουμε τους πολλούς πειραματισμούς. Θέλουμε να χτίσουμε ένα ελληνικό κορμό, με παιδιά που θα έχουν προοπτική να παίξουν στην Α1. Το συνολικό μπάτζετ των ομάδων της Α2 που πρωταγωνιστούν, είναι κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ. Είναι ένα σημαντικό ποσό. Υπάρχουν αρκετές δυνατές ομάδες, και είναι μια κατηγορία ιδιαίτερα δύσκολη».
Για το ότι παίζουν πιο έμπειροι παίκτες και απουσιάζουν τα νεαρά παιδιά:
«Στις κατηγορίες αυτές πρωταγωνιστούν πιο έμπειρα παιδιά. Κάτι κακό για το ελληνικό μπάσκετ. Τα νεαρά παιδιά πηγαίνουν στις μεγάλες ομάδες όπου δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Το πρόβλημα ξεκινά από την οικογένεια και τους μάνατζερ, οι οποίοι φουσκώνουν τα μυαλά των παιδιών»
Για τη λύση σε αυτό το πρόβλημα:
«Στην Ισπανία και στο ΝΒΑ, οι σύλλογοι έχουν θυγατρικές ομάδες που οι παίκτες που χρειάζονται χρόνο συμμετοχής πηγαίνουν εκεί. Στην Ελλάδα αυτό δεν το έχουμε. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσαν να το κάνουν σχετικά εύκολα και να έχουν νεαρά παιδιά που θα πρωταγωνιστούσαν στις μικρότερες κατηγορίες. Η προπόνηση, όσο καλή και να είναι, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναπληρώσει το παιχνίδι».