Ένα πολύ παράξενο καλοκαίρι έζησε ο Μπρούνο Καμπόκλο, ο οποίος με τις πράξεις του προκάλεσε... χαμό.

Λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Βραζιλιάνος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη Βενέτσια. Παρόλα αυτά, μετά τη διοργάνωση, άλλαξε γνώμη και αθέτησε τη συμφωνία στην οποία είχε βάλει την υπογραφή του, αποφασίζοντας να ακολουθήσει την ισραηλινή Μακάμπι Ρανανά στα φιλικά που δίνει με ομάδες NBA στις ΗΠΑ.

Η Βενέτσια από την πλευρά της έχει σκοπό να κινηθεί δικαστικά κατά του παίκτη για την παράβαση του συμβολαίου, ωστόσο ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του, τονίζοντας πως έκανε αυτή την επιλογή γιατί θεώρησε πως είναι καλύτερη για την καριέρα του. Προφανώς, ο Βραζιλιάνος φόργουορντ προσδοκά να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα συλλόγων της Ευρωλίγκας ή του NBA, μέσω των φιλικών με τον ισραηλινό σύλλογο.

«Η ένταξή μου στη Ρανανά ήταν μια καθυστερημένη απόφαση. Πήγα σε διαφορετικό ατζέντη και άλλαξαν πολλά πράγματα για μένα. Αυτή η ευκαιρία εμφανίστηκε και σκέφτηκα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα, είμαι εδώ και το απολαμβάνω. Ήθελα να έρθω εδώ. Ο προηγούμενος ατζέντης μου υπέγραψε συμβόλαιο για μένα με τη Βενέτσια σε πρώιμο στάδιο, αλλά νομίζω ότι μπορώ να φτάσω σε υψηλότερο επίπεδο με τον τρόπο που έπαιζα. Δεν έχω κάτι εναντίον της Βενέτσια, αλλά είναι η δική μου καριέρα. Σε μερικούς δεν αρέσει, αλλά είναι η καριέρα μου», είπε συγκεκριμένα ο Καμπόκλο σε Μέσο του Ισραήλ.

O 28χρονος Καμπόκλο αποτελεί περίπτωση που σίγουρα δεν θα αφήνει... ασυγκίνητες τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Στο Παγκόσμιο, έδειξε την κλάση του μετρώντας 16.4 πόντους και 9.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Την περασμένη σεζόν, ήταν κομβικός στην Ουλμ, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube