Ο Ζάιον Γουίλιαμσον είναι πρώτος με δεύτερο το Αρ Τζέι Μπάρετ και τρίτο τον Καμ Ρέντις. Θα έπρεπε να είναι έτσι ή όχι;

Ο Καμ Ρέντις, λοιπόν, είναι πιθανόν το μεγάλο ερωτηματικό του φετινού Draft. Η πρόβλεψη του Κέβιν Ντουράντ ήταν πάντως πως ο 19χρόνος γκαρντ/φόργουορντ θα γίνει σταρ και πως δεν τον ενδιαφέρουν τα highlights, αλλά μόνο πως θα γίνει καλύτερος. Το ESPN, σύμφωνα με αξιολόγηση, τον κατέταξε ως τρίτο καλύτερο ρούκι των ΗΠΑ.



Ο Καμ το 2013, όντας σε ηλικία 14 ετών, ξεκίνησε να προπονείται με τον αδερφό του γνωστού NBAer, Ταιρίκ Έβανς (γνωστό και ως Έρικ «pooh»), ο οποίος τον βοήθησε στο χειρισμό, να κάνει πιο γρήγορα τα πόδια του και φυσικά στο σουτ. Σε ηλικία 15 ετών πήγε στο Γουέστ Τάουν, πανεπιστήμιο που ήταν μια ώρα από το σπίτι του. Ένα πανεπιστήμιο που φημίζεται για τις ακαδημαϊκές απαιτήσεις του. Εκεί συνάντησε τον φετινό ρούκι Mo Μπάμπα. Εκείνη την χρονιά κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Πολιτείας. Το 2015 ήταν από τους παίκτες που «κόπηκαν» τελευταία στιγμη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα U16 της Αργεντινής.

Το 2017 ήταν μια χρονιά που παραλίγο το όνειρο του να εξαφανιζόταν. Στην U17 ήταν από τους βασικούς παίκτες στην τελευταία προπόνηση πριν από την πρεμιέρα του Παγκόσμιου γλίστρησε και τραυματίστηκε στον προσαγωγό, με αποτέλεσμα να μπει κατευθείαν χειρουργείο λόγω της ζημιάς που είχε υποστεί και είχε μείνει στην θέση του μόνο ένας μυς! Οι γιατροί του είχαν πει πως αν δεν υπήρχε αυτός ο μυς η καριέρα του και το όνειρο του θα είχαν λάβει τέλος.

Όταν επέστρεψε στην προετοιμασία της U19 για το Παγκόσμιο της Αιγύπτου ανέφερε πως ήθελε να δείξει ποιος πραγματικά είναι και πως το γεγονός ότι μπορούσε να χάσει το όνειρο του εν ριπή οφθαλμού έγινε ο λόγος που θα προσπαθεί. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δουλεύει σε συνδιασμό με την πίστη του στον Θεό, κάτι που επεκτείνει τα όρια του. Πλέον πριν κάθε ματς ακούει κηρύγματα του αγαπημένου του Ιεροκήρυκα, ώστε να τον προστατεύει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οταν ήρθε η ώρα της επιλογής για το κολέγιο είχε 5 προτάσεις από τα καλύτερα κολλέγια των Ηνωμένων Πολιτειών, με παράδοση στο μπάσκετ. Ξεκινώντας με το Ντιούκ έπειτα με το UCLA, το Γουινσκόνσιν, την Βιλανόβα και το Κεντάκι. Και τα 5 κολλέγια του έδειξαν την αγάπη τους και την επιθυμία τους να αγωνιστεί εκεί. Το Ντιούκ, όμως, τον έπεισε διότι τον προκάλεσε ως ηγέτη, ως μαθητή και ως ώριμο άνθρωπο εντός και εκτός γηπέδων, όπως ανέφερε μετά την απόφαση του.



Τέλος, ο Ρέντις στις προβλέψεις για το πώς θα επιλεχθούν οιπαίχτες στα Draft βρίσκεται στην 8η θέση κάτι το οποίο αλλάζει πολύ εύκολα. Είναι ένας παίκτης, ο οποίος έχει επιθετικές και αμυντικές αρετές, αλλά και το σώμα του και η αθλητικοτητα του τον βοηθούν, ώστε πολύς κόσμος να πιστεύει πως θα γίνει ένας μελλοντικός σταρ του, NBA.

Πρόκειται για ένα παιδί που δουλεύει καθημερινά και οι δυσκολίες που έχει περάσει τον βοηθούν να δουλεύει περισσότερο και, ως γνωστόν, οποίος δουλεύει ανταμείβεται οπότε περιμένουμε όλοι να δούμε αν αυτό το αστέρι από την Πενσυλβάνια θα λάμψει.



Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Περούλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube