Δείγμα του καλού κλίματος που υπάρχει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το κάλεσμα του Μίχαελ Σκίμπε σε τρεις ποδοσφαιριστές να βρεθούν κοντά στην ομάδα στα επίσημα του King Baudouin Stadium, παρότι δεν βρίσκονται στις κλήσεις της Εθνικής.

Ο λόγος για τους τραυματίες Ορέστη Καρνέζη και Νίκο Καρέλη, αλλά και τον τιμωρημένο Κυριάκο Παπαδόπουλο. Με την προϋπόθεση, βεβαίως, πως θα τους εκχωρηθεί η σχετική άδεια από τις ομάδες τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ορέστης Καρνέζης, εκμεταλλευόμενος την άδεια που έχει πάρει από την Ουντινέζε, βρέθηκε και σήμερα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά για να παρακολουθήσει την πρωινή προπόνηση της «γαλανόλευκης». Στο πρόγραμμα της Τετάρτης, κανονικά πήραν μέρος τόσο ο Κώστας Μήτρογλου όσο και Κώστας Μανωλάς, οι οποίοι χθες προπονήθηκαν μόνοι τους.

Το ευχάριστο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό είναι ότι έχει πλέον διαθέσιμους και τους 24 ποδοσφαιριστές. Η αλήθεια είναι δεν έδειξε κάτι αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει το Σάββατο ωστόσο οι αλλαγές θα είναι ελάχιστες σε σχέση με τους τελευταίους αγώνες της Εθνικής.

Όσον αφορά, τον τερματοφύλακα που θα υπερασπιστεί την εστία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ίσως έχει ένα μικρό προβάδισμα ο Στέφανος Καπίνο. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και φαίνεται να έχει περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον Παναγιώτη Γλύκο.

Η τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους είναι προγραμματισμένη το πρωί της Πέμπτης, καθώς στις 15:00 η «γαλανόλευκη» αποστολή θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Οι διεθνείς και το προπονητικό τιμ θα δειπνήσουν εκτός ξενοδοχείου το βράδυ της Τετάρτης.

Σωτήρης Ταμπάκος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube