Δανία και Γαλλία έμειναν στο 0-0, στο ντέρμπι του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς, τις… κακές εντυπώσεις, λόγω του «φτωχού» θεάματος, αλλά ταυτόχρονα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά, χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα…

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται το γεγονός πως αυτή ήταν η πρώτη «λευκή ισοπαλία» ως τώρα στο Μουντιάλ, όπως επίσης και το παρθενικό 0-0 για τους Σκανδιναβούς σε όλα τα παιχνίδια της ιστορίας τους στη συγκεκριμένη διοργάνωση!



Το ματς:

Ο αγώνας βρήκε την Δανία να έχει δύο νέα πρόσωπα στην 11άδα της και τη Γαλλία να παρατάσσεται με έξι αλλαγές στο βασικό της σχήμα. Φυσιολογικό, υπό την έννοια πως, η μεν πρώτη ήθελε τουλάχιστον να μην χάσει ενώ η δεύτερη είχε περάσει ήδη στην επόμενη φάση του Μουντιάλ…

Αυτό είχε… αντίκτυπο και στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι». Οι Σκανδιναβοί ήταν πιο κινητικοί στο ξεκίνημα και παίζοντας κυρίως από τα δεξιά, με τον Μπρέθγουεϊτ, προσπάθησαν από εκεί να προκαλέσουν ρήγματα προς την εστία του Μανταντά. Η καλύτερη τους στιγμή ήταν μια… παραλίγο φάση, με τον Έρικσεν να μην μπορεί να ολοκληρώσει όμως την προσπάθειά του ελέω Μανταντά, λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου. Ήταν όμως σταθεροί, όπως πάντα, στα μετόπισθεν και ήρεμοι στο παιχνίδι τους.

Οι «τρικολόρ» στον αντίποδα χρειάστηκε να σπαταλήσουν σχεδόν μισή ώρα αγώνα προτού… ανεβάσουν στροφές, πάρουν τη μπάλα στα πόδια τους και επιδιώξουν με τους ταχύτατους Ντεμπελέ και Γκριεζμάν να γίνουν απειλητικοί, άνευ επιτυχίας σε γενικές γραμμές... Οι στημένες μπάλες από κόρνερ με… προορισμό το κεφάλι του Βαράν, ήταν ένας ανορθόδοξος τρόπος επίθεσης, με την σημαντικότερη φάση τους να καταγράφεται στο 15’, όταν ο Σμάιχελ έδιωξε το σουτ του Ζιρού σε κόρνερ!

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε… καθόλου, με τη Δανία άλλωστε να βρίσκεται στην… αγαπημένη της θέση. Αυτήν του να αμύνεται και να μην ασχολείται ιδιαίτερα με το να δημιουργήσει. Όποια αξιοσημείωτη ενέργεια υπήρξε, όπως για παράδειγμα στο 54ο λεπτό, ήρθε από τα πόδια του Έρικσεν που… δεν υπήρχε πάντως σε γενικές γραμμές στο παιχνίδι, ενώ παράλληλα δεν δυσκολεύθηκε και να παραμείνει αήττητη για 18ο επίσημο διαδοχικό αγώνα!

Η Γαλλία από την πλευρά της έδειξε να επαναπαύεται κι αυτή από την πρωτιά στον όμιλο ακόμα και με την ισοπαλία με αποτέλεσμα, παρότι βελτίωσε κάπως την παρουσία της από στατιστικής πλευράς, να μην καταγράψει ουσιαστική φάση προς την εστία του Σμάιχελ.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι έπρεπε να μπει ως αλλαγή ο Φεκίρ -και λίγο πιο μετά ο Εμπαπέ- για να δούμε κάποια επικίνδυνη κατάσταση από παίκτη του Ντιντιέ Ντεσάν, που μάλλον άργησε να κάνει τις αλλαγές του, είτε σε ένας με έναν είτε με κάποιο σουτ... Ακόμα κι έτσι, πάντως, το 0-0 δεν άλλαξε… ποτέ.

Οι συνθέσεις:

Δανία: Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Ντιλέινι (92’ Λεραγκερ), Έρικσεν, Μπρέθγουεϊτ, Γιόργκενσεν, Ντάλσγκααρντ, Λάρσεν, Κορνίλιους (75’ Ντόλμπεργκ), Σίστο (60’ Φίσερ).

Γαλλία: Μανταντά, Κιμπέμπε, Βαράν, Γκριεζμάν (68’ Φεκίρ), Λεμάρ, Ζιρού, Ντεμπελέ (78’ Εμπαπέ), Καντέ, Ενζονζί, Σιντιμπέ, Ερνάντες (50’ Μεντί).

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

Θυμηθείτε εδώ το live του ματς
:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube