Οι Αιθιοπία, Πράσινο Ακρωτήρι, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Μπουρκίνα Φάσο, Νιγηρία, Αίγυπτος, Αλγερία και Σενεγάλη κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στους 9 από τους 10 ομίλους της δεύτερης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Αφρικής και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στον τρίτο γύρο της ηπείρου.

Στον αγώνα της ημέρας, η Σενεγάλη φιλοξένησε την Ουγκάντα σε ένα παιχνίδι «η ζωή μου ο θάνατός σου», καθώς όποια ομάδα έπαιρνε τη νίκη (ή τουλάχιστον οι γηπεδούχοι εξασφάλιζαν την ισοπαλία) θα έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι, χάρη στο τέρμα Σαντιό Μανέ έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’.

Πλέον, για να ολοκληρωθεί το… παζλ, αναμένεται το αποτέλεσμα στο ντέρμπι του 9ου ομίλου ανάμεσα σε Καμερούν και Λιβύη, με τους Καμερουνέζους (10 βαθμοί) να αρκούνται ακόμη και στον βαθμό της ισοπαλίας για την πρόκριση και τους Λίβυους (9 βαθμοί) να χρειάζονται μόνο νίκη.

Ελληνικό ενδιαφέρον είχε το παιχνίδι του Κονγκό κόντρα στο Νίγηρα, με τον Μελβίν Εντινγκά του Ολυμπιακού να αγωνίζεται ως βασικός και αναντικατάστατος με τους Κονγκολέζους.

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται την Κυριακή και ολοκληρώνεται την Τρίτη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (6/9): Γκάνα-Ζάμπια 2-1

Σάββατο (7/9): Ν. Αφρική-Μποτσουάνα 4-1, Δημ. Κένυας-Αιθιοπία 1-2, Νιγηρία-Μαλάουι 2-0, Αγκόλα-Λιβερία 4-1, Μπουρκίνα Φάσο-Γκαμπόν 1-0, Νίγηρας-Κονγκό 2-2, Γκάμπια-Τανζανία 2-0, Σιέρα Λεόνε-Γουινέα Ισημερινού 3-2, Ακτή Ελεφαντοστού-Μαρόκο 1-1, Τυνησία-Πράσινο Ακρωτήρι 0-2, Σενεγάλη-Ουγκάντα 1-0

Κυριακή (8/9): Κένυα-Ναμίμπια, Ζιμπάμπουε-Μοζαμβίκη, Καμερούν-Λιβύη, Μπενίν-Ρουάντα, Τόγκο-Ζαΐρ, Σουδάν-Λεσότο

Τρίτη (10/9): Αίγυπτος-Γουινέα, Αλγερία-Μάλι

*Στον τρίτο γύρο, από τις δέκα ομάδες θα συμπληρωθούν πέντε διπλοί αγώνες (εντός-εκτός έδρας) που θα γίνουν στις 11-15 Οκτωβρίου και 15-19 Νοεμβρίου 2013. Οι ομάδες με το καλύτερο συνολικό σκορ στα συγκεκριμένα παιχνίδια θα είναι και αυτές που θα ταξιδέψουν στο Ρίο.

Γιώργος Σιάφας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube