Η δεύτερη αγωνιστική της Basket League κρατά το καλό για το τέλος, καθώς ολοκληρώνεται με το σούπερ ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ. Μέχρι τότε, ωστόσο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέροντα ματς, με την αυλαία να ανοίγει σήμερα με πέντε ματς.

Στο πρώτο χρονικό ματς της ημέρας (16:00), ο Άρης χωρίς τον τραυματία Σανικίντζε που χάνει την υπόλοιπη σεζόν αλλά με τον αντικαταστάτη του, Τάντια Ντραγκίσεβιτς και τον Μάικλ Τζένκινς που αποθεραπεύτηκε, δοκιμάζεται στο Ρέθυμνο που μετά τη νίκη του στη Ρόδο στοχεύει επίσης στο 2/2.

Σε ένα ματς-γιορτή, η ΑΕΚ φιλοξενεί το Λαύριο με τις δύο ομάδες να προέρχονται επίσης από νίκες στην πρεμιέρα. Πριν το τζάμπολ θα τιμηθεί ο θρυλικός σέντερ της «Ένωσης» (μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κυπελλούχων το 1968) Γιώργος Τρόντζος, η φανέλα του οποίου θα αποσυρθεί. Η «Ένωση», που όρισε τιμή εισιτηρίου τα 2 ευρώ κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο της να γεμίσει το ΟΑΚΑ, θα είναι πάνοπλη εξαιρουμένου του Έντιν Άτιτς που δεν είναι στο ρόστερ των εγχώριων διοργανώσεων.

ΠΑΟΚ και Κολοσσός μετά τις εκτός προγράμματος ήττες της πρεμιέρας στοχεύουν στην πρώτη νίκη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει αυτή τη φορά στις τάξεις του τον Νέναντ Μιλιένοβιτς που αποθεραπεύτηκε, όχι όμως και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη που παραμένει τραυματίας, ενώ από τους Ροδίτες θα λείψει ο Χρήστος Σαλούστρος.

Ντέρμπι νεοφώτιστων γίνεται στην Πάτρα, όπου ο Προμηθέας φιλοξενεί τη Δόξα Λευκάδας η οποία προέρχεται από το θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ. Νέο πρόσωπο για τους Αχαιούς θα είναι ο 32χρονος γκαρντ Κίκι Κλαρκ, που είχε παίξει στο παρελθόν σε Άρη και Αιγάλεω.

Τα Τρίκαλα φιλοξενούν τον Απόλλωνα Πατρών ψάχνοντας αμφότερες οι ομάδες την πρώτη τους νίκη, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ενισχυθεί με τον Αμερικανό γκαρντ Άντονι Χίκι (αντικατέστησε τον Κρις Τζόουνς που αποπέμφθηκε λόγω πειθαρχικού παραπτώματος) και τον Σέρβο πάουερ φόργουορντ Τσέντομιρ Βίτκοβατς, ενώ διαθέσιμος θα είναι μετά την απουσία του στην πρεμιέρα και ο Έντιν Μπάβτσιτς.

Τη Δευτέρα η Κύμη αντιμετωπίζει τον Κόροιβο στη Χαλκίδα και η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το σούπερ ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά η δεύτερη αγωνιστική:

Σάββατο 15/10
Ρέθυμνο Cretan Kings-Άρης 16:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
ΑΕΚ-Λαύριο DHI 17:00 (OTE Sport 4)
ΠΑΟΚ-Κολοσσός H Hotels 17:00 (Novasports 4)
Προμηθέας Πατρών-Δόξα Λευκάδας (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Τρίκαλα BC Aries-Απόλλων Πατρών Carna (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Δευτέρα 17/10
Κύμη Seajets-Κόροιβος Αμαλιάδας 17:00
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Superfoods 19:00 (OTE Sport 4)

Επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο 22/10
Δόξα Λευκάδας-Ολυμπιακός 16:00 (Novasports 1)
Κύμη Seajets-ΑΕΚ 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Κολοσσός H Hotels-Προμηθέας Πατρών 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Απόλλων Πατρών Carna-Ρέθυμνο Cretan Kings 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Λαύριο DHI-Τρίκαλα BC Aries 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Άρης-ΠΑΟΚ 19:15 (Novasports 3)

Κυριακή 23/10
Παναθηναϊκός Superfoods-Κόροιβος Αμαλιάδας 17:00 (Novasports 3)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube