Μία ιστορία μέσα από τέσσερις φωτογραφίες.

Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το θέμα που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν νεαρό άνδρα να δωρίζει ένα ζευγάρι παπούτσια σε έναν άστεγο μέσα στο κέντρο της Αθήνας.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηρακλής Πνευματικάκης, ο άνθρωπος που κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, να «γράψει» την πιο συγκινητική ιστορία των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Πνευματικάκης στην εκπομπή «Καμμένοι το ζέσταμα» με τους Πέτρο Πολυχρονίδη και Μάνο Σπανόπουλο

Για το πώς έγινε το όλο περιστατικό:

«Έτυχε να είμαι στο συμβάν μπροστά, μέσα στο αυτοκίνητο, και πρόλαβα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και τράβηξα τις φωτογραφίες που έχετε δει όλοι. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Έτυχε να είμαι σε παρακείμενο κατάστημα με φωτογραφικά είδη. Μπροστά μου έγινε αυτή η μικρή ιστορία. Ασυναίσθητα πήρα τη φωτογραφική. Ανάβει το φανάρι, φεύγει ο νεαρός και όταν είδα αυτό που τράβηξα, ένιωσα την ανάγκη να το μοιραστώ. Ήταν μία ανθρώπινη στιγμή, μία ιδιωτική στιγμή σε δημόσιο χώρο».

Για εκείνους που τον κατηγορούν για «στημένες» φωτογραφίες

«Αυτό καταθέτω. Αν αργούσα δέκα δευτερόλεπτα δεν θα το βλέπαμε ποτέ. Σάββατο στην Πανεπιστημίου ήταν όπως τον Αύγουστο, χωρίς κόσμο. Ήμασταν εγώ το φανάρι, και ο σκύλος μου δίπλα και κάποιοι ακόμα περαστικοί. Ντράπηκα για μία στιγμή και πολύ βιαστικά τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες».

Για την αντίδραση του άστεγου

«Είχε μείνει με τα παπούτσια αγκαλιά. Στη συνέχεια άναψε το φανάρι και δεν είδα τη συνέχεια. Είχε τα παπούτσια αγκαλιά και έκλαιγε…».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube