Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εξέδωσε προειδοποίηση προς τους πολίτες στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, καλώντας τους να εγκαταλείψουν εντός δύο ωρών τα σπίτια όπου η Χεζμπολάχ έχει αποθηκεύσει όπλα.

«Ετοιμαζόμαστε να χτυπήσουμε τρομοκρατικούς στόχους στην κοιλάδα Μπεκάα στο εγγύς μέλλον. Η Χεζμπολάχ αποθηκεύει στρατηγικά όπλα εκεί, σε κτίρια πολιτών, και χρησιμοποιεί τον πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα και εν γνώσει του τον θέτει σε κίνδυνο», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Προειδοποιώ τους Λιβανέζους κατοίκους στα χωριά στην κοιλάδα Μπεκάα. Αυτή είναι μια συγκεκριμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της κοιλάδας Μπεκάα. Οι κάτοικοι που βρίσκονται κοντά σε κτίρια ή μέσα σε σπίτια όπου φυλάσσονται βλήματα και όπλα, απομακρυνθείτε αμέσως από αυτά!». Ανακοίνωσε ο Χαγκάρι.

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι κάτοικοι της κοιλάδας Μπεκάα μπορούν «να δουν τη δράση που κάνουμε στο νότιο Λίβανο» σήμερα. «Η Χεζμπολάχ σκοπεύει να εκτοξεύσει αυτά τα όπλα προς το ισραηλινό έδαφος και δεν θα το επιτρέψουμε».

Σχετικά με τα πλήγματα στο νότιο Λίβανο, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν στοχεύσει περίπου 300 τοποθεσίες που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, ο Χαγκάρι είπε ότι «κάθε σπίτι» που χτυπήθηκε από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σήμερα το χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ για αποθήκευση όπλων.

«Οι εκρήξεις που φαίνονται τώρα στο νότιο Λίβανο είναι τα όπλα της Χεζμπολάχ που εκρήγνυνται μέσα σε σπίτια. Σε κάθε σπίτι που χτυπήσαμε, υπάρχουν ρουκέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πύραυλοι, που είχαν σκοπό να σκοτώσουν Ισραηλινούς αμάχους», λέει.

Σε ένα αραβικό μήνυμα προς τους κατοίκους της κοιλάδας Μπεκάα του Λιβάνου, ο συνταγματάρχης Avichay Adraee, ο αραβόγλωσσος εκπρόσωπος των IDF, αναφέρει ότι οι άμαχοι έχουν δύο ώρες για να φύγουν πριν ο στρατός ξεκινήσει τις αεροπορικές του επιδρομές εκεί.



«Αν βρίσκεστε μέσα ή κοντά σε ένα σπίτι που περιέχει όπλα της Χεζμπολάχ, πρέπει να φύγετε… μέσα σε δύο ώρες σε απόσταση όχι μικρότερη από 1.000 μέτρα έξω από το χωριό ή να πάτε στο κεντρικό σχολείο κοντά σας και να μην επιστρέψετε μέχρι νεωτέρας» γράφει ο Adraee λέει στο X.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνεχίζεται το μπαράζ σεισμών στο Άγιο Όρος - Νέα σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ

Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Ένας τραυματίας- Εντοπίστηκαν 7 κάλυκες

Αλβανία: Κράτος στα πρότυπα του Βατικανού, με έδρα τα Τίρανα, προτείνει για τους Μπεκτασήδες ο Ράμα

Αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη μετά από ένα χρόνο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Σχεδόν 30.000 ύποπτα κρούσματα mpox καταγράφηκαν φέτος στην Αφρική, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θανάσιμο τραυματισμό της 33χρονης στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Ανατράπηκε βυτιοφόρο στη Λεωφόρο Σχιστού - Συναγερμός για διαρροή υγραερίου - Προβλήματα στη Γρηγορίου Λαμπράκη

Τέλος ο Μάριος Σαλμάς από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Θρίλερ με τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ - Οι Ισραηλινοί ερευνούν το ενδεχόμενο να είναι νεκρός

Τραγωδία στη Σάμο: 3 νεκροί και 25 αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες - Σε εξέλιξη οι έρευνες διάσωσης