Το Ισραήλ ζει έναν εφιάλτη από το πρωί του Σαββάτου, όταν εκτοξεύτηκε μια πυραυλική επίθεση από τη Λωρίδα της Γάζας εκ μέρους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, η οποία μπόρεσε να διεισδύσει στη χώρα. Αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολίτες, σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι κρατήθηκαν όμηροι.

Όλη αυτή η κατάσταση, όπως είναι λογικό, θα επηρεάσει και τον αθλητισμό. Οι εντός έδρας αναμετρήσεις των ομάδων φυσικά δεν θα διεξαχθούν εκτός απροόπτου, ενώ αμφίβολο είναι και το τι θα συμβεί με όσες ομάδες πρέπει να ταξιδέψουν.

Το Υπουργείο της χώρας απαγορεύει, επί του παρόντος, οποιαδήποτε αναχώρηση ισραηλινών ομάδων και αντιπροσωπειών στο εξωτερικό. Μπορεί να πρόκειται μόνο για μια επίσημη απαγόρευση υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης μετά τη σοβαρή επίθεση, αλλά αυτή τη στιγμή κάθε ομάδα προσπαθεί να επιλύσει το θέμα ξεχωριστά, ενώ πέντε ισραηλινές ομάδες έχουν να δώσουν αναμετρήσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη εβδομάδα.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία πρέπει να ταξιδέψει στο Μιλάνο για να παίξει με την Αρμάνι στο πλαίσιο της Euroleague, ακολουθεί μέχρι στιγμής τις οδηγίες των αρχών. Οι Ισραηλινοί πρωταθλητές παραμένουν σε επαφή με διάφορα μέρη με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, αν και κάτι τέτοιο μάζι αβέβαιο.

Εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπενφίκα για το BCL δίνει και η Χάποελ Ιερουσαλήμ, με το Walla Sports να τονίζει πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία για ενδεχόμενη αναβολή του παιχνιδιού, αν και κάτι τέτοιο είναι πιθανό εφόσον η κατάσταση δεν αποκλιμακωθεί.

Τέλος, η Χάποελ Τελ Αβίβ έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τη Γουλβς για το EuroCup . Οι δύο σύλλογοι και η Euroleague Basketball αναμένεται να λάβουν απόφαση μέχρι την Κυριακή (8/10) για το αν θα διεξαχθεί ο αγώνας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube