Ένα καθοριστικό ματς διεξάγεται στο Ροστόφ για τον τέταρτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ισλανδία αντιμετωπίζει την Κροατία (21:00, ΕΡΤ2), με το βλέμμα αμφοτέρων και στην Αγία Πετρούπολη, όπου κοντράρονται Νιγηρία και Αργεντινή.

Η Κροατία είναι η πιο… ήσυχη από όλες τις ομάδες. Έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση, ενώ με νίκη ή ισοπαλία θα είναι σίγουρα πρώτη. Μάλιστα πιθανότατα θα τα καταφέρει ακόμη και με ήττα, αφού η Νιγηρία που την απειλεί θα πρέπει να κερδίσει την Αργεντινή και να υπερκαλύψει και τη διαφορά τερμάτων (+5 οι Κροάτες, στο μηδέν οι Νιγηριανοί). Αυτή η άνεση προσφέρει στον Ζλάτκο Ντάλιτς την πολυτέλεια να κάνει μέχρι και δέκα αλλαγές, τόσο για να δώσει ανάσες σε βασικούς, όσο και για να προφυλάξει τους Ράκιτιτς, Ρέμπιτς, Βρσάλικο, Μάντζουκιτς, Μπρόζοβιτς και Τσόρλουκα από δεύτερη κίτρινη κάρτα που συνεπάγεται τιμωρία. Στον αντίποδα, για την Ισλανδία η νίκη είναι μονόδρομος για να προκριθεί, αλλά ίσως να μην είναι αρκετή. Κι αυτό γιατί μπορεί να ισοβαθμήσει με τη Νιγηρία (αν αυτή έρθει ισόπαλη με την Αργεντινή) ή την Αργεντινή (αν αυτή νικήσει τη Νιγηρία) και να μειονεκτήσει. Αυτή τη στιγμή οι «βίκινγκ» είναι στο -2 (1-3), η Αργεντινή στο -3 (1-4) και η Νιγηρία στο… μηδέν (2-2). Αν σε οποιαδήποτε ισοβαθμία υπάρχει απόλυτη ισορροπία σε διαφορά τερμάτων ή καλύτερη επίθεση, τότε θα καταφύγουμε στο κριτήριο των καρτών όπου η Ισλανδία δεν έχει δεχτεί ούτε μία (2 η Νιγηρία, 3 η Αργεντινή). Αν κι εκεί υπάρχει ισορροπία, θα γίνει κλήρωση.

Ισλανδία και Κροατία έχουν συναντηθεί έξι φορές, με την δεύτερη να έχει τέσσερις νίκες έναντι μιας της πρώτης. Πάντως η Ισλανδία τερμάτισε πάνω από τη «χρβάτσκα» στον προκριματικό όμιλο κερδίζοντας 1-0 στο Ρέικιαβικ αλλά χάνοντας 2-0 στο Ζάγκρεμπ.

Πιθανές συνθέσεις:
Ισλανδία (Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σαέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρντσον, Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Γκούναρσον, Σίγκουρντσον, Μπιάρνασον, Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον.
Κροατία (Ντάλιτς): Κάλινιτς, Γεβντάι, Τσαρ, Βίντα, Πίβαριτς, Μπαντέλι, Μπράνταριτς, Πέρισιτς, Κόβατσιτς, Πιάτσα, Κράμαριτς.
Διαιτητής: Ματέου Λαόθ (Ισπανία).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube