Σε μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης της Σουηδίας με την Λευκορωσία για τα προκριματικά του Μουντιάλ εξελίχθηκε ο Μάρκους Μπεργκ. Ο φορ του Παναθηναϊκού από την αρχή του αγώνα ήταν το σημείο αναφοράς σε κάθε επίθεση των συμπατριωτών του και οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο ευρύ 4-0, σε ματς για τον 1ο όμιλο.

Μόλις στο 19’ κέρδισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φόσμπεργκ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο γνωστός μας από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, Τζίμι Ντουρμάζ, έστειλε με απευθείας χτύπημα φάουλ την μπάλα στο δοκάρι.


Marcus Berg Gets A Controversial Penalty vs... από wifutty


Emil Forsberg Goal HD - Sweden 1-0 Belarus - 25... από BundesVideo

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, Γκορμπούνοφ, σταμάτησε εντυπωσιακά τον Μπεργκ σε τετ α τετ, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Λευκορώσος υπέπεσε σε λάθη που κόστισαν στην ομάδα του.


Emil Forsberg Goal HD - Sweden 2-0 Belarus... από allsportusa

Ακριβώς στο 45’ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια και τα πόδια του, επιτρέποντας στον Φόσμπεργκ να βρει ξανά δίχτυα, ενώ στο 58’ είχε λανθασμένη έξοδο, με τον Μπεργκ να πιάνει τελικά την κεφαλιά και να σκοράρει.



Το… μαρτύριο ολοκληρώθηκε στο 77’ όταν ο Τελίν (για τον οποίο ενδιαφέρθηκε τον χειμώνα η ΑΕΚ) διαμόρφωσε το τελικό 4-0, με το οποίο η Σουηδία έφτασε στους 10 βαθμούς, όσους έχει και η πρωτοπόρος του 1ου ομίλου Γαλλία (που έχει ματς λιγότερο).

Ως αλλαγή αγωνίστηκε ο Γιόχανσον, στον πάγκο έμεινε ο Χουλτ.

Τα αποτελέσματα του 1ου ομίλου
Σουηδία-Λευκορωσία 4-0
(19’ πεν, 45’ Φόσμπεργκ, 58’ Μπεργκ, 77’ Τελίν)
Βουλγαρία-Ολλανδία 21:45
Λουξεμβούργο-Γαλλία 21:45

Βαθμολογία (σε παρένθεση ο αριθμός των αγώνων)
1. Γαλλία 10 (4)
2. Σουηδία 10 (5)
3. Ολλανδία 7 (4)
4. Βουλγαρία 6 (4)
5. Λευκορωσία 2 (5)
6. Λουξεμβούργο 1 (4)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube