Η Σίφνος είναι ένα θαυμάσιο νησί. Με γαϊδουράκια, μονοπάτια, αποτελεί το προπύργιο της κουζίνας του Αιγαίου, είναι πατρίδα του αρχιμάγειρα Νίκου Τσελεμεντέ και ίσως του... Κοντορεβιθούλη, λόγω ρεβιθάδας.
Η ρεβιθάδα είναι η νοστιμότερη που δοκίμασα ποτέ. Σπουδαίο ρόλο παίζουν βέβαια τα ρεβίθια που είναι άνυδρα και ψιλά σχετικά και βέβαια η γάστρα αφού χαρίζει αυτή την ρουστίκ πινελιά στην γεύση, καθόλου τυχαίο που η αγγειοπλαστική ανθεί στο νησί. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά της κουζίνας τους...
Περισσότερα στο www.driveandtravel.gr