Πρώτα απ’ όλα τιμή και δόξα στον συνάδελφο στο site του sport-fm.gr – δεν έχω μάθει ακόμα ποιος είναι – για τον λυρικό και εμπνευσμένο τίτλο το βράδυ της Τρίτης «Η Μπάρτσα θύμωσε, το κατ-Αλαβες;».

Η αλήθεια είναι πως με αυτά τα πράγματα δεν παίζουνε. Η Αλαβές, έκανε το λάθος το Σαββατοκύριακο, να ξυπνήσει το θεριό, που ξέσπασε και κατασπάραξε την έρημη την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, που δυστυχώς έπεσε στο δρόμο της.

Οι Καταλανοί τρόμαζαν κόσμο και κοσμάκι το βράδυ της Τρίτης και έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Βραδιά αγνής, τίμιας καταλανικής μαγείας.

Το χθεσινό 7-0 επί της Σέλτικ, αποτελεί την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη των Καταλανών στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων. Η προηγούμενη μέχρι την χθεσινή, ήταν και πάλι απέναντι στην Σέλτικ, στο 6-1 του «Καμπ Νου» το 2013.



Μάλιστα, η «εφτάρα» της Μπάρτσα, αποτελεί την πιο ευρεία νίκη 1ης αγωνιστικής, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Απίστευτο ήταν το βράδυ και για τον Λιονέλ Μέσι. Και ξανθός και καστανός και καραφλός, κάνει ότι θέλει. ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. Απέναντι στη Σέλτικ, πέτυχε το 6ο χατ – τρικ του στο Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα από κάθε άλλον, αφήνοντας πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και τους Πούσκας και Ντι Στέφανο. Η πρώτη φορά που το είχε κάνει, ήταν το 2010 στη νίκη της Μπάρτσα με 4-1 επί της Άρσεναλ.



Με τα χθεσινά γκολ του ο Μέσι, κατάφερε να σκοράρει σε 12 διαδοχικές σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας μπροστά του στη σχετική λίστα, μόνο του Ραούλ και Γκιγκς.

Εκτός από τον Μέσι τα έσπαγε και ο Νεϊμάρ. Ο Βριζιλιάνος μπορεί να έλειπε από τις υποχρεώσεις της ομάδας του καμιά 100αριά μέρες, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να μοιράσει, όχι μία, όχι δύο, αλλά τέσσερις ασίστ. Αυτό, σε συνδυασμό με το γκολ – σκέτο ποίημα – που βάζει με φάουλ, τον κάνει τον πρώτο παίχτη που μοιράζει τέσσερις ασίστ και βρίσκει δίχτυα στο ίδιο παιχνίδι, επίτευγμα που ξεπερνάει την επίδοση του Ζλάταν από το 2012.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube