Πρωταθλητής Ελλάδος, Κυπελλούχος Ελλάδας ουκ ολίγες φορές στο Ποδόσφαιρο, ενώ έχει υπάρξει και φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 (μοναδική ελληνική ομάδα μέχρι σήμερα).

«Αυτοκράτορας» της Ευρώπης έξι φορές στο Μπάσκετ.

Άρση Βαρών, Βόλεϊ, Ενόργανη Γυμναστική, Θαλάσσιο Σκι, Καταδύσεις, Κολύμβηση, Μοντέρνο Πένταθλο, Πυγμαχία, Σκάκι, Σκοποβολή, Στίβος, Τοξοβολία, Πάλη, Ξιφασκία.

Συνιστούν μερικά από τα αθλήματα, στα οποία έχει κατακτήσει κορυφές. Εκατοντάδες τίτλοι δεσπόζουν στο παλμαρέ του Παναθηναϊκού.

Γράφει ο Παναγιώτης Ιωάννου

Δικαίως λοιπόν θεωρείται από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας κουβαλώντας μια λαμπρή κληρονομιά.

Πέρα όμως από τις αμέτρητες διακρίσεις σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να καυχηθεί ότι κάποτε κατέκτησε την κορυφή ακόμα και στα… καλλιστεία!

Με καταγωγή από τα Χανιά, σε μικρή ηλικία η Ευγενία Λιμαντζάκη φανέρωσε την αγάπη της προς τον αθλητισμό και ειδικότερα το βόλεϊ.

Το ευρύ της ρεπερτόριο, το αστείρευτο ταλέντο και η εργατικότητά της την ανέδειξαν ως ένα ακατέργαστο διαμάντι. Εξελίχθηκε σύντομα σε ένα από τα πιο πολύτιμα πετράδια του Κένταυρου Χανίων. Διεθνής ήδη με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε επίπεδο κορασίδων και νεανίδων, φάνταζε έτοιμη για το μεγάλο άλμα.



«Αιώνιο» μπρα ντε φερ

Οι επιδόσεις της δεν είχαν περάσει απαρατήρητες. Έτσι, οι δύο «αιώνιοι» «σφάζονταν» στην ποδιά της. Εκείνη την εποχή άπλωναν τα δίχτυα τους προκειμένου να αλιεύσουν οποιοδήποτε… λαυράκι κυκλοφορούσε στην αγορά.

Εντέλει το «τριφύλλι» ευτύχησε να την εντάξει στο δυναμικό του τους θερινούς μήνες του 1995, όταν βρισκόταν ακόμα στην ηλικία των 18 χρόνων.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο: «Λεωφόρος Αλεξάνδρας 160»: «Έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή της είχε δείξει και το καλοκαίρι του 1994 ο Ολυμπιακός, ο οποίος τότε αγωνιζόταν σε κατώτερη κατηγορία.

Η επικείμενη συγχώνευση όμως των «ερυθρολεύκων» με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας (που τότε αγωνιζόταν στην Α1) δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα η νεαρή αθλήτρια να καταλήξει, έστω και με έναν χρόνο καθυστέρηση, στη Λεωφόρο».

Η φερέλπιδα Λιμαντζάκη μαγνήτισε από την αρχή τα βλέμματα του αντρικού πληθυσμού. Βλέπετε, εκτός από μια εκκολαπτόμενη ηγέτιδα εντός γηπέδου, τύγχανε να διαθέτει ένα σαγηνευτικό παρουσιαστικό.



Ως εκ τούτου, δεν προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση πως οι αθλητικοί συντάκτες ανακήρυξαν την Κρητικοπούλα πασαδόρο ως ομορφότερη βολεϊμπολίστρια της Α1 Κατηγορίας το 1996.

Παρόλα αυτά, κανείς από εκείνους δεν είχε τη δυνατότητα να προβλέψει όσα έμελλε να ακολουθήσουν. Η τιμητική διάκριση άσκησε τεράστια επιρροή στην ίδια, σε τέτοιο βαθμό που αποφάσισε να λάβει μέρος στα ελληνικά καλλιστεία του 1997.

Από τα τάραφλεξ στις πασαρέλες

Το «κερασάκι στην τούρτα» μπήκε την 8η Απριλίου του 1997. Τότε αναδείχθηκε Μις Ελλάς με σαρωτική διαφορά από τις συνδιαγωνιζόμενες στα ετήσια καλλιστεία, τα οποία διοργάνωνε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

Πλέον, τον καλπασμό και τη λυγερή κορμοστασιά της δεν επρόκειτο να απολαμβάνουν οι θαμώνες των κλειστών γηπέδων, αλλά οι ιδιόρρυθμοι και απαιτητικοί επαγγελματίες διεθνούς βεληνεκούς της μόδας.



Από εδώ και στο εξής τα λαμπερά φλας των φωτογράφων δεν θα απαθανάτιζαν μια θεαματική άμυνα, ή ένα εντυπωσιακό άλμα για να γίνει εξώφυλλο στην εφημερίδα. Φυσικά, η πράσινη φανέλα θα έδινε τη θέση της στις υπέρκομψες δημιουργίες σχεδιαστών και στην πασαρέλα.

Το Νοέμβριο του ίδιου έτους η 20χρονη με ύψος 1,83 καταλαμβάνει τη 10η θέση από τις συνολικά 86 συμμετέχουσες στο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Κόσμος» που διεξήχθη στις εξωτικές Σεϋχέλλες.

Η αγωνιστική σεζόν 1997-1998 ήταν ουσιαστικά το «κύκνειο άσμα» της με τα πράσινα. Μολονότι στα χαρτιά ανήκε στο ρόστερ της ομάδας για μικρό διάστημα, επέλεξε να στρέψει αποκλειστικά την προσοχή της στο μόντελινγκ.

Σήμερα είναι μητέρα δύο 13χρονων αγοριών και ασχολείται με τη διοργάνωση δείπνων και δεξιώσεων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube