Από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2014, η μεγαλύτερη AGROTICA των τελευταίων ετών θα φιλοξενείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η AGROTICA δικαιώνει το χαρακτηρισμό της, ως το σημαντικότερο γεγονός του κλάδου στη χώρα, αλλά και ευρύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς φέτος θα καλύψει πάνω από 30.000 τ.μ. εκθεσιακών εγκαταστάσεων, δηλαδή το σύνολο των διαθέσιμων χώρων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Οι εκθέτες θα προσεγγίσουν τους 1.500, με παρουσία επιχειρήσεων απ΄ όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας, ενώ συμμετέχουν και οι σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας και πώλησης εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων, με καθολική παρουσία όλων των οίκων, που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ).

Την AGROTICA θα επισκεφτούν εμπορικοί επισκέπτες από 30 και πλέον χώρες, ενώ έχουν προσκληθεί επισκέπτες από τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, το Λίβανο, το Κουρδιστάν, τη Ρωσία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και την Π.Γ.Δ.Μ. Επίσης, υλοποιείται ευρύ πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής της έκθεσης, στις Βαλκανικές χώρες, Αλβανία, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, με εξειδικευμένα συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις, όπου θα καταγράφονται οι νεότερες εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή.

Κομβικό ρόλο στις παράλληλες εκδηλώσεις κατέχει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της AGROTICA (με θέμα “Στοχεύοντας στην αγροτική ανάπτυξη. Η σύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την παραγωγή”), το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1&2 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο, “Ν. Γερμανός”.

Το ζήτημα της εκμηχάνισης της ελληνικής γεωργίας θα βρεθεί στο επίκεντρο ημερίδας, που πραγματοποιείται στις 30 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο "Ν. Γερμανός" (Αίθουσα Α) και αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-HELEXPO και του ΣΕΑΜ.

Ακόμη θα λειτουργήσει Κέντρο Ενημέρωσης & Συνάντησης Νέων Αγροτών στο Περίπτερο 2 (στον όροφο του περιπτέρου, stand 48), που αποτελεί προιόν συνδιοργάνωσης της ΔΕΘ-HELEXPO και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.

Στο ίδιο περίπτερο (στο ισόγειο, stand 40) θα υπάρχει παρουσίαση συστημάτων υδροπονικών καλλιεργειών (συνδιοργάνωση ΔΕΘ-HELEXPO και ΤΕΙ Πελοποννήσου).

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ενώ Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η Αgrenda, ο Ελεύθερος Τύπος και το Ράδιο ΔΕΘ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube