Από τα σαλόνια στα… αλώνια.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά ο Άρης, ο οποίος την Κυριακή έπαιξε στην Καβάλα με το… Βυζάντιο Κοκκινοχώματος για την 8η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, επικρατώντας 2-0, είχε νικήσει πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια την Ατλέτικο στην Μαδρίτη με 3-2.

Με… μαέστρο τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ οι «κίτρινοι» έφυγαν θριαμβευτές από την πρωτεύουσα της Ισπανίας την 1η Δεκεμβρίου του 2010 και ουσιαστικά εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «32» του Europa League. Η πρόκριση σφραγίστηκε με νίκη 2-0 επί της Ρόζενποργκ στο «Κλ Βικελίδης».

Μαζί με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην επόμενη φάση πέρασε (ως πρώτη) και η Λεβερκούζεν.



Το σκορ άνοιξε ο Κόκε μόλις στο δεύτερο λεπτό, ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι του Μενδρινού, αλλά οι γηπεδούχο έκαναν την… ολική επαναφορά σε ένα πεντάλεπτο, με τους Φορλάν (11’), Αγουέρο (16’). Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Άρη έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και με την άριστη καθοδήγηση του Αργεντινού τεχνικού έκαναν τη μεγάλη ανατροπή. Αρχικά στο 51’ ο Κόκε «χτύπησε» ξανά, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι, που είχε κερδίσει ο Λαζαρίδης από τον Αλβάρο Ντομίνγκες. Τριάντα λεπτά αργότερα ο Λαζαρίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα, ύστερα από φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ.

Στην επόμενη φάση ο Άρης αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Σίτι και ηττήθηκε 3-0 στην Αγγλία, ενώ οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες (0-0) στην πρώτη αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης είχε νικήσει και εντός έδρας την Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0, χάρη σε γκολ του Χαβίτο.

Μπορεί, οι Ισπανοί να μην είχαν τόσο καλό σύνολο, όσο τώρα, αλλά το ρόστερ τους ήταν πολύ δυνατό. Είχαν τερματίσει στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα την προηγούμενη χρονιά και βγήκαν στην Ευρώπη, καθώς ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου, όπου έχασαν με 2-0 από τη Σεβίλλη που βγήκε στο Champions League και εκείνη τη σεζόν βγήκαν έβδομοι.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεζ Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86` Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86` Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73` Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

Άρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72` Καζναφέρης), Κόκε (77` Πρίττας), Τσέζαρεκ (83` Ρουίς)


Atletico de Madrid vs Aris 2-3 από oyxten

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης