Το πρώτο του Κύπελλο Ελλάδας πανηγύρισε πριν 29 χρόνια σαν σημερα ο ΠΑΟΚ, σε έναν τελικό που έμεινε στην ιστορία όπως ο... Σαμψών!

Αυτός αντλούσε δύναμη απ’ τα μαλλιά του. Οι παίκτες του Φαίδωνα Ματθαίου από την άλλη, ως άλλοι… καμικάζι, κούρεψαν τα κεφάλια τους -σε μια εποχή μάλιστα που η μόδα πρόσταζε χωρίστρα Σταμάτη Γαρδέλη- και βγήκαν αγνώριστοι στον αγωνιστικό χώρο. Τι σημασία είχε άλλωστε το πλούσιο μαλλί του Παναγιώτη Φασούλα, μπροστά στη σκέψη "αν χάσουμε δεν θα έχουμε μούτρα να κυκλοφορήσουμε στην Θεσσαλονίκη";

Όσοι ήταν στις κερκίδες του Αλεξάνδρειου μπορεί να μην τους αναγνώρισαν αμέσως. Η κίνηση αυτή όμως -που ακολούθησε κάθε μέλος της ομάδας- ανέβασε την ψυχολογία της ομάδας στα ύψη και χάρισε στον ΠΑΟΚ τον πρώτο απ' τους τρεις συνολικά τίτλους του στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η νίκη ήρθε με 74-70, με κορυφαίο παίκτη τον Νίκο Σταυρόπουλο, ενώ στο φύλλο αγώνα που έμεινε στην ιστορία γράφτηκαν τα ονόματα των Πολίτη (8), Μάνθου Κατσούλη (12), Αγγελίδη, Μπακόπουλο (8), Ζαχαρία Κατσούλη (2), Φασούλα (12), Αλεξανδρή (6), Σταυρόπουλου (26), Κωνσταντινίδη και Πολυχρονάκου.



Εύα Ζαχαριουδάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.