Πραγματικά συγκλονίζει η ιστορία του νεαρού Χαϊντάρ Μουσταφά, ο οποίος τραυματίστηκε στη βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό από καμικάζι αυτοκτονίας την προηγούμενη Πέμπτη και έχασε και τους δύο γονείς του.

Η ιστορία του νεαρού από το Λίβανο, ήρθε στο φως από μία δημοσιογράφο, τη Ράνα Χαρμπί, η οποία προσπάθησε να κάνει τον μικρό Χαϊντάρ να χαμογελάσει ξανά, παρά το σκληρό παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα.

Η Ράνα, μόλις έμαθε για την αγάπη του νεαρού Χαϊντάρ για το ποδόσφαιρο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ξεκίνησε μία καμπάνια, κυρίως μέσω του twitter και με το hashtag #CristianoMeetHaidar, θέλησε να δημοσιοποιήσει την ιστορία του μικρού και να τον φέρει σε επαφή με τον Πορτογάλο.

Σύμφωνα με το επίσημο fan club της Ρεάλ Μαδρίτης στη Βηρυτό, ο Κριστιάνο ενημερώθηκε για την ιστορία του μικρού Χαϊντάρ και προθυμοποιήθηκε να τον συναντήσει το συντομότερο δυνατό.







Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η Λιβανέζα δημοσιογράφος που ξεκίνησε τη συγκεκριμένη ιστορία, μιλώντας στο sport-fm.gr και τον Γιώργο Σπανομανώλη, η πρωτοβουλία της αυτή είχε διπλό σκοπό.



Αφενός να γίνει χαρούμενος έστω και για λίγο ο μικρός Χαϊντάρ και αφετέρου ο κόσμος να κοιτάξει λίγο και προς την πατρίδα της, αφού τα θύματα της Βηρυτού δεν έτυχαν της προσοχής και του ενδιαφέροντος που έτυχαν για παράδειγμα τα θύματα της Γαλλίας.

«Όσο αξίζει ένα λεπτό σιγής για τα θύματα της Γαλλίας, έτσι αξίζει ένα λεπτό σιγής για τα θύματα του Λιβάνου. Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και θέλουμε μέσα από τη δύναμη του να δείξουμε ότι κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αξίζει τον ίδιο σεβασμό» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ράνα Χαρμπί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ράνα Χαρμπί στο sport-fm.gr

Για την πρωτοβουλία του #CristianoMeetHaidar:

«Ο Χαϊντάρ έχασε και τους δύο γονείς του στην βομβιστική επίθεση στο Bourj al-Barajneh την περασμένη Πέμπτη. Πλέον είναι καλά στην υγεία του και έχει βγει από το νοσοκομείο. Έμαθα ότι ο Χαϊντάρ λατρεύει το ποδόσφαιρο και κυρίως τον Κριστιάνο Ρονάλντο και έτσι σκέφτηκα ότι θα γινόταν πολύ χαρούμενος αν τον γνώριζε. Επίσης σκέφτηκα ότι ένας παίκτης παγκοσμίου επιπέδου με τόσους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον των Μέσων να ασχοληθούν με όσα περνάει ο Λίβανος. Έτσι ξεκίνησε αυτή η ιστορία από το twitter και όπως με ενημέρωσε το fan club της Ρεάλ Μαδρίτης στο Λίβανο, είναι θετικός να κάνει πράξη την επιθυμία του Χαϊντάρ».





Για τη σκέψη να λειτουργήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο ως μέσο ευαισθητοποίησης για το Λίβανο:

«Δεν είναι μυστικό πως το τρομοκρατικό χτύπημα στην Γαλλία επισκίασε τα πάντα. Όλος ο κόσμος ασχολήθηκε με αυτό που έγινε στη Γαλλία, αδιαφορώντας για αυτό που συνέβη με την τρομοκρατική επίθεση στο Λίβανο, μόλις μία ημέρα πριν. Ήθελα μέσα από τη τραγωδία του Χαϊντάρ να δείξω στον κόσμο τι περνάμε και εμείς εδώ στο Λίβανο. Το όνομα του Ρονάλντο είναι ικανό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για όσα περνάμε και εμείς».

Για το ότι ο αθλητισμός συμπαραστάθηκε στη Γαλλία και όχι στο Λίβανο:

«Τα θύματα του Παρισιού αξίζουν πλήρως το σεβασμό όλων. Όπως ακριβώς και τα θύματα στο Λίβανο. Όπως άξιζε ένα λεπτό σιγής για τους Γάλλους έτσι άξιζε και στα θύματα του Λιβάνου. Αξίζουμε και εμείς τη διεθνή αλληλεγγύη. Γιατί να μην σιγάσει ο κόσμος και για τα δικά μας θύματα; Είμαστε άνθρωποι όπως και οι Γάλλοι και βιώσαμε το ίδιο πράγμα. Ο αθλητισμός είναι κάτι που ενώνει και παρακινεί τους ανθρώπους και δεν θα έπρεπε να δείχνει το ανθρωπιστικό του πρόσωπο επιλεκτικά. Οι ανθρώπινες ζωές είναι ιερές σε κάθε σημείο της γης».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΑΕΚ: Η κορυφαία αμυντική γραμμή στην Ελλάδα είναι αυτή που έχει ακούσει τα… χειρότερα!

Φίλιπ Τζούριτσιτς: Ο Σέρβος «μπόμπερ» που προσφέρει θέαμα στην πράσινη κερκίδα με γκολάρες!

Τα «ατίθασα νιάτα» κάνουν ήδη τη διαφορά στο φετινό Champions League!

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!