Την ώρα που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωνε από μόνη της ότι η UEFA απέρριψε τον «πράσινο» φάκελο, συνεπώς το «τριφύλλι» έχανε κάθε δικαίωμα να αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα, δεν υπήρχε κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι συμβαίνει με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει ήδη αποφασίσει τον αποκλεισμό των Γιαννιωτών από το Europa League, όπως άλλωστε φημολογούνταν τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, η Skoda Ξάνθη που κατέλαβε την 7η θέση στο πρωτάθλημα, θα είναι η ομάδα που θα πάρει τη θέση του ΠΑΣ στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται και θα κριθεί τις προσεχείς ημέρες, είναι τι θα συμβεί με την άδεια που χορήγησε στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον Παναθηναϊκό η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Πρέπει να σημειωθεί πως τα κριτήρια για τις εγχώριες και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι ίδια! Δηλαδή, αν μια ΠΑΕ αδειοδοτηθεί για το ελληνικό πρωτάθλημα, σημαίνει πως πληροί τις προϋποθέσεις για να αγωνιστεί και στην Ευρώπη! Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η UEFA έκρινε πως οι δύο σύλλογοι δεν μπορούν να αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα, δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί η κατάσταση και για τις «εγχώριες» άδειες.

Άρης Ασβεστάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπενίτεθ: «Ενέργεια και ποιότητα από Τετέι - Οι επιστροφές ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας»

Τετέι: «Αυτά μου δείχνει ο Μπενίτεθ, φάνηκε αυτό - Δεν τρελαίνομαι για το γκολ, θα μπει όταν πρέπει»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM για την ισοπαλία στο Άρης-ΑΕΚ και τη νίκη του Παναθηναϊκού

Διπλή αντίδραση από ΑΕΚ: «Το να μιλάει ο Ολυμπιακός για διαιτησία, προκαλεί γέλιο» και το φάουλ στον Γιόβιτς

Πινέδα: «Να κάνουμε αυτοκριτική με πρώτο εμένα»

Αθανασίου: «Σωστή η νοοτροπία του Παναθηναϊκού - Θετικοί οι Ζαρουρί και Πελίστρι»

Τριάρα από το ημίχρονο με κεφάτο Τετέι: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανσερραϊκού

Νικολογιάννης: «Θωρηκτό που έλειπε από την επίθεση του Παναθηναϊκού ο Τετέι»

Κουβεντίδης: «Δεν ξέρω αν στις ταβέρνες αναλύονται και φάσεις σαν και αυτή στο Χαριλάου»

Χιμένεθ: «Έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Ντούντου - Δεν θέλω να ξέρω τι είδαν και τι είπαν στο VAR»