Αν και δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και είδε τον… Χάρο με τα μάτια της, η ΑΕΚ διατήρησε τον ρόλο του φαβορί για την Ευρώπη. Σε ένα παιχνίδι που συναγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό για το ποιος ήταν χειρότερος, η «Ένωση» απέσπασε την ισοπαλία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1) και το sport-fm.gr ακτινογραφεί τους «κιτρινόμαυρους» που έπαιξαν στο ΟΑΚΑ.
Τσιντώτας (6): Δεν είχε πολλή δουλειά (αφού ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα αμυνόταν), αλλά και πάλι όταν χρειάστηκε, δεν ανταποκρίθηκε. Διότι η κεφαλιά του Ιωαννίδη στο γκολ του «τριφυλλιού» είναι μεν κοντινή, ωστόσο πάει πάνω του και η κατάληξη ήταν (για πολλοστή φορά φέτος) να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα πριν πάει στα δίχτυα.
Βασιλαντωνόπουλος (6): Επιστροφή στις κακές εμφανίσεις, έπειτα από τις δυο καλές που είχε κάνει στα ματς με Άρη και Αστέρα. Στο επιθετικό κομμάτι κάτι προσέφερε (προσπαθώντας να παίξει τον Γκαρσία), αλλά στην άμυνα έδειξε ξανά τη γνωστή αδυναμία: Παθητική άμυνα και κακή τοποθέτηση, με αποτέλεσμα στο γκολ ο Ιωαννίδης να τον βάλει στα δίχτυα.
Σβάρνας (6): Επίσης άδικο να κριθεί καθώς δεν χρειάστηκε να επέμβει σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο κάλυψε τον χώρο στις λίγες φορές που προσπάθησε να παίξει ο Παναθηναϊκός στην αντεπίθεση και δεν είχε κάποιο λάθος που να προκαλέσει ανασφάλεια ή επικίνδυνες καταστάσεις.
Τσιγκρίνσκι (7): Αρκετά καλή εμφάνιση -τηρουμένων των αναλογιών- από τον Ουκρανό. Στο γκολ δεν μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση, καθώς η μπάλα (έπειτα από την κόντρα) περνάει από πάνω του πριν φτάσει στον Ιωαννίδη. Στο υπόλοιπο ματς είχε καλές επεμβάσεις και -το κυριότερο- βοήθησε να γίνει παιχνίδι από πίσω, βγάζοντας ψύχραιμα την μπάλα.
Λόπες (6): Ασταθής, αλλά μαχητικός. Το πάλεψε και έδειξε το πάθος που τον έκανε να ξεχωρίσει στα τελευταία ματς, αλλά δεν απέφυγε λάθη και επιπολαιότητες που συνηθίζει. Είχε πολλά ανεβάσματα από την πλευρά του, αλλά καμία από τις (πολλές) σέντρες που είχε την ευκαιρία να κάνει δεν βρήκε συμπαίκτη του σε πλεονεκτική θέση.
Σιμάνσκι (6): Δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου. Δεν του το επέτρεπε και ιδιαίτερα η εικόνα του ματς (καθώς χρειαζόταν περισσότερο χαφ με δημιουργικές και όχι ανασταλτικές ικανότητες) ωστόσο απέτυχε να δώσει το κάτι παραπάνω. Σωστά αντικαταστάθηκε από τον Κρίστισιτς.
Γαλανόπουλος (7): Ήταν και πάλι κομβικός για την ΑΕΚ. Χωρίς να κάνει σπουδαία εμφάνιση, χωρίς να είναι όσο αποτελεσματικός θα έπρεπε στο επιθετικό κομμάτι, ήταν μέσα σε όλες σχεδόν τις φάσεις. Πάλεψε πολύ στο κέντρο, προσπάθησε να κάνει υπεραριθμία στην περιοχή και είχε σουτ εκτός περιοχής που απείλησαν τον Διούδη.
Γκαρσία (6): Έβαλε ένα γκολ που μπορεί ν’ αποδειχθεί χρυσάφι στο τέλος για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και μάλιστα γλίτωσε για δεύτερη φορά από ήττα την ΑΕΚ σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο δεν ήταν καθόλου καλός. Επιβεβαιώνοντας το ντεφορμάρισμά του, είτε αποτύγχανε να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο, είτε (στις περιπτώσεις που το έκανε) γύριζε λάθος την μπάλα. Και θα μπορούσε να είναι μοιραίος -αντί για ωραίος- εξαιτίας της απίστευτης ευκαιρίας που έχασε στο τέλος (και της απίστευτης επιλογής να τελειώσει μόνος τη φάση αντί να πασάρει).
Μάνταλος (6): Στην ίδια κατηγορία με τον Γαλανόπουλο. Δεν τα έκανε όλα σωστά, δεν του έβγαινε το παιχνίδι, είχε αρκετά λάθη. Ωστόσο δεν κρυβόταν, έπαιρνε πρωτοβουλίες, προσπαθούσε να έχει το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν για να διασπαστεί το αντίπαλο τείχος. Έχει σημαντικό μερίδιο στο ότι η ομάδα πολεμούσε ως το τέλος και δεν παράτησε το ματς.
Αλμπάνης (5): Μακράν ο χειρότερος παίκτης της ΑΕΚ. Λες και ήθελε να δικαιώσει εκείνους που λένε πως τις φορές που ξεκινά βασικός δεν μπορεί ν’ αποδώσει, είχε κάκιστη εικόνα. Χωρίς αυτοπεποίθηση, κάνοντας κίνηση προς τα μέσα που γινόταν προβλέψιμη και με κατάχρηση ντρίμπλας, κατάφερε να… κουτουλήσει αρκετές φορές αντίπαλο (αντί να τον περάσει).
Ολιβέιρα (6): Έπαιξε μόλις 35 λεπτά, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και βγήκε αλλαγή. Μέχρι εκείνο το σημείο ωστόσο, ούτε αυτός είχε καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αντιθέτως πρόλαβε να δείξει τη γνωστή εγωιστική του τάση να τελειώνει φάσεις, στις οποίες θα ήταν προτιμότερο (και πιο ωφέλιμο για την ομάδα) να δώσει σε συμπαίκτη.
Ανσαριφάρντ (5): Αγωνίστηκε για αρκετά μεγάλο διάστημα (αφού αντικατέστησε από το πρώτο ημίχρονο τον Ολιβέιρα) και κατάφερε ν’ αποδείξει ένα πράγμα: Πόσο άδικο έχει που γκρινιάζει για τον χρόνο συμμετοχής του ή πού γίνεται αλλαγή. Βαρύς, συνεχώς με μια ενέργεια παραπάνω στην περιοχή και καθυστερώντας χαρακτηριστικά να εκτελέσει, εξουδετερώθηκε πανεύκολα από την αντίπαλη άμυνα.
Κρίστισιτς (7): Μπήκε στο 70’ στη θέση του Σιμάνσκι και μπορεί να πει κανείς ότι πέτυχε σε αξιοπρεπή βαθμό την αποστολή του. Προσπάθησε να δώσει ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, να ανοίξει το παιχνίδι στα πλάγια και να ψάξει τις κάθετες πάσες που θα διασπούσαν την πολυπρόσωπη άμυνα του Παναθηναϊκού. Σε άλλες περιπτώσεις το κατάφερε και σε άλλες όχι, αλλά το έψαξε τίμια.
Μαχαίρας (7): Δεν έπαιξε πολύ, αλλά πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του -και με θετικό και με αρνητικό τρόπο. Αρχικά είχε κάποιες ανούσιες ενέργειες και ντρίμπλες που κόπηκαν εύκολα. Δεν πτοήθηκε ωστόσο (παρά την απειρία του), το κυνήγησε κι άλλο και εντέλει έβγαλε τη σέντρα από την οποία προήλθε το πολύτιμο γκολ του Γκαρσία.
Κοσίδης (6): Μπήκε κι εκείνος αργά, αλλά σε αντίθεση με τον Μαχαίρα, δεν μπόρεσε να φανεί. Χάθηκε στη γενικότερη μετριότητα και στο ανορθόδοξο παιχνίδι της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά και δεν μπόρεσε να προσφέρει, ούτε να βρεθεί σε θέση βολής.