Κάτοχο βρήκαν τα οχτώ εισιτήρια για τα προημιτελικά του Champions League και πλέον η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μπαίνει στην τελική ευθεία. Στην κλήρωση της Παρασκευής (18/03, 13:00) θα μπουν στην κληρωτίδα: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Βόλφσμπουργκ, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα.

Περιορισμοί δεν υπάρχουν, συνεπώς στον δρόμο για την τελική τετράδα αναμένονται ματσάρες! Αν προκύψουν, μάλιστα, παιχνίδια σαν τον επαναληπτικό Μπάγερν Μονάχου-Γιουβέντους για τη φάση των «16», θα χορτάσουμε μπάλα και θέαμα. Ας το ελπίσουμε, αλλά ακόμη κι αν δεν συμβεί, το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσουμε. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο άλλωστε…

Πάμε να δούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις ομάδες που απαρτίζουν την οχτάδα:

** Την φετινή σεζόν, πέντε χώρες (Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Πορτογαλία και Γαλλία) θα εκπροσωπηθούν στα προημιτελικά. Ο αριθμός αυτός εμφανίζεται συχνά, με το ρεκόρ να κρατάει από την σεζόν 2011-12, όταν βρέθηκαν 8 ομάδες από 7 διαφορετικές χώρες.

** Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ισπανία εκπροσωπείται με τρεις ομάδες και μάλιστα τις ίδιες, η Αγγλία έχει και πάλι εκπρόσωπο, μετά την περυσινή απουσία, ενώ η Ιταλία για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια δεν θα εκπροσωπηθεί από κάποια ομάδα.

** Η Μπαρτσελόνα δίνει το παρών για ένατη συνεχόμενη χρονιά, ενώ η «αιώνια» αντίπαλος, Ρεάλ Μαδρίτης μετράει έξι σερί παρουσίες. Σε ό,τι αφορά την άλλη ομάδα της πρωτεύουσας της Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης, αυτή δίνει το παρών για τρίτη στη σειρά σεζόν.



** Από την Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου έχει πέντε συνεχόμενες παρουσίες και οχτώ τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ για την έτερη γερμανική ομάδα, την Βόλφσμπουργκ, αυτή είναι η παρθενική της παρουσία στην 8άδα.

** Την πρόκριση στα προημιτελικά για πρώτη φορά πανηγύρισε και η Μάντσεστερ Σίτι, αφού τις δύο προηγούμενες φορές είχε αποκλειστεί στους «16» από τη Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» απέκλεισαν την Άρσεναλ, που ναι μεν δεν βρίσκεται στην 8άδα, αλλά είναι άξιο αναφοράς ότι αποκλείεται στη φάση των «16» για έκτη σερί χρονιά.

** Η Παρί Σεν Ζερμέν δηλώνει παρούσα στην 8άδα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ η τελευταία ομάδα της οχτάδας, Μπενφίκα επιστρέφει στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-12.



** Την καλύτερη επίδοση με επτά νίκες και μια ισοπαλία σε οχτώ αγώνες έχει η Ρεάλ Μαδρίτης, όντας μαζί με την Μπαρτσελόνα οι δύο αήττητες ομάδες. Στην αντίπερα όχθη η Ατλέτικο, που μέτρησε τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα, ενώ τις περισσότερες ήττες (δύο) έχουν Μάντσεστερ Σίτι, Βόλφσμπουργκ και Μπενφίκα.

** Την καλύτερη επίθεση διαθέτει η Μπάγερν Μονάχου με 25 τέρματα σε 8 παιχνίδια (3,1 γκολ ανά παιχνίδι) και την χειρότερη η Βόλφσμπουργκ με 10 (1,25 ανά ματς). Την καλύτερη άμυνα διαθέτουν Ρεάλ, Ατλέτικο, Παρί, που έχουν δεχθεί μόλις τρία γκολ (0,37 ανά παιχνίδι), ενώ την χειρότερη έχουν Μάντσεστερ Σίτι και Μπενφίκα, που έχουν δει να παραβιάζεται η εστία τους εννιά φορές (1,12 ανά ματς).

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube