Και αυτό επειδή μπορεί η Ελλάδα να ανήκει στη Μεσόγειο, εντούτοις η διατροφή εδώ στηρίχθηκε πολύ στο λάδι, για παράδειγμα, σε αντίθεση με τις αφρικανικές χώρες που και αυτές ανήκουν στις Μεσογειακές.
Πάντως, όπως και να έχει μπορεί να ξεχωρίζουμε την Ελληνική διατροφή, ωστόσο δεν μπορούμε να μην την εντάσσουμε στο γενικότερο κεφάλαιο της Μεσογειακής και καλά έκανε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που κατάφερε η Ελλάδα να αναλάβει έως τις 30 Απριλίου 2015, το συντονιστικό ρόλο του Δικτύου των επτά χωρών, που ενέγραψαν τη Μεσογειακή Διατροφή στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO. Ο συντονιστικός ρόλος για τα επόμενα χρόνια θα αναλαμβάνεται εκ περιτροπής από τις υπόλοιπες χώρες, με την Ιταλία να ακολουθεί αμέσως μετά την Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr