Μια μάχη σε διπλό… φόντο είναι υποχρεωμένος να δίνει ο Άρης το επόμενο διάστημα. Η μια θα διεξάγεται εκεί που πραγματικά πρέπει, δηλαδή στον αγωνιστικό χώρο και η άλλη στις δικαστικές αίθουσες. Οι δυο μάχες, δεν είναι άσχετες μεταξύ τους αφού στην ουσία αφορούν το παρόν και το μέλλον της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Την επίτευξη των φετινών αγωνιστικών στόχων από την μια και την απαλλαγή από ένα βραχνά που εντελώς άδικα και ξαφνικά προέκυψε με την απαγόρευση μεταγραφών από την ΦΙΦΑ και απειλεί την ηρεμία και την οικονομική ισορροπία του club αλλά και άλλων ελληνικών συλλόγων.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Μετά την εξασφάλιση της παρουσίας στα πλει-οφ, όλο το βάρος πέφτει στον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ την επόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Λόγω της παραδοξότητας ο επαναληπτικός να γίνεται μετά από 50 μέρες, το πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό για την ψυχολογία του club αφού τέσσερις μέρες μετά, το γκρουπ των ποδοσφαιριστών του Ένινγκ εκκινεί την προσπάθειά του στα πλει-οφ με στόχο την διατήρηση τουλάχιστον της 5ης θέσης και αν καταστεί εφικτό το κυνήγι του Παναθηναϊκού, χωρίς η κατάληψη της 4ης θέσης να έχει κάποιο ιδιαίτερο αντίκτυπο (δηλαδή καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο). Αποτέλεσμα που θα διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες η πρόκριση να παιχτεί στο Βικελίδης, αφενός θα κρατήσει σε απόλυτη εγρήγορση το ποδοσφαιρικό τμήμα και αφετέρου θα κρατήσει το ηθικό και το ενδιαφέρον του κόσμου σε υψηλά επίπεδα για τους αγώνες των πλει-οφ που μεσολαβούν της ρεβάνς στις 22 ή 23 Απριλίου. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, μην ξεχνάμε ότι το μίνι πρωτάθλημα θα διατηρήσει τον Άρη σε ένα ικανοποιητικό αγωνιστικό ρυθμό. Αυτή θα είναι η βασική του χρησιμότητα αφού οι πολλές απώλειες εκτός έδρας με τις μικρομεσαίες ομάδες αφαίρεσαν από την ομάδα του Ενινγκ την δυνατότητα να κυνηγήσει την υπέρβαση φέτος μέσω των πλει-οφ. Αυτή μπορεί να έρθει μόνο με την κατάκτηση του κυπέλλου που δίνει και το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Από την άλλη η απαγόρευση μεταγραφών που ισχύει από την ΦΙΦΑ μοιάζει αναγκαστικά να έχει «παγώσει» τα θέματα ανανεώσεων και γενικότερου σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν, αφού στην περίπτωση που η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποχρεωθεί να προσφύγει στο CAS… η βαλίτσα θα πάει μακριά και μαζί της οι εξελίξεις σε αυτά τα μέτωπα. Αυτό ασφαλώς σε καμία περίπτωση δεν αφαιρεί το δικαίωμα στον Άρη να προετοιμάζεται από τώρα. Να καλεί τους παίκτες που θέλει να κρατήσει και να διερευνά αν υπάρχει έδαφος συνεργασίας και την επόμενη σεζόν. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν σε πρώτη φάση Κόρχουτ, Ματίγια, Γκάμα και Κουέστα με τους οποίους δεν υπάρχει ακόμη κάτι χειροπιαστό, πολλώ δε μάλλον έστω προφορική συμφωνία.

Κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό για την ανοικτή υπόθεση στη ΦΙΦΑ μιας και ακούγονται ήδη διάφορα ότι ενδέχεται να επηρεάσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή του Άρη. Σε κάθε περίπτωση για φέτος οι κιτρινόμαυροι δύσκολα θα έχουν πρόβλημα γιατί σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από την ΦΙΦΑ θα προσφύγουν στο CAS και η υπόθεση δεν θα έχει τελεσιδικήσει και θα θεωρείται επίδικη. Τέλος η αδειοδότηση εξετάζει οφειλές έως 31/12/19 και το μπαν από την ΦΙΦΑ επιβλήθηκε 7/1/2020 πέρα φυσικά από το προφανές που αποτελεί και βασικό επιχείρημα της υπερασπιστικής γραμμής του Άρη, ότι είναι αδύνατο άλλη εταιρία με άλλο ΑΦΜ να κληθεί να εκταμιεύσει χρήματα για να πληρώσει για χρέη άλλου νομικού προσώπου.

ΥΓ Άρτια γραμμένο μαθαίνω ότι ήταν το σκεπτικό της απόφασης του διαιτητικού της ΕΠΟ για τον Ντούρμισαι από τον γνωστό νομικό Γιώργο Σφυρή και χρησιμοποιήθηκε στον φάκελο του Άρη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης