Η εποχή του ΛεΜπρόν Τζέιμς στον χώρο του μπάσκετ και στον μαγικό κόσμο του NBA άρχισε σαν σήμερα, ακριβώς πριν δεκαπέντε χρόνια στην έδρα των Σακραμέντο Κίνγκς.

Ο «βασιλιάς» επιλέχθηκε στην κορυφή του «draft 2003» από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, με τον πήχη των προσδοκιών προς το πρόσωπό του να έχει τοποθετηθεί εξαρχής ιδιαίτερα υψηλά από ειδικούς και μη του μπάσκετ και του ΝΒΑ.

Στις 29 Οκτωμβρίου 2003, ο Τζέιμς πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη Λίγκα με την φανέλα των Καβαλίερς, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τους Σακραμέντο Κίνγκς.

Από την αρχή απέδειξε ότι είναι ικανός για σπουδαία πράγματα, αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα με 25 πόντους (1/3 β, 12/18 δίπ και 0/2 τριπ), 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 λάθη, σε 42 λεπτά συμμετοχή.

Οι «ιππότες» μπορεί να ηττήθηκαν από τους Κίνγκς με σκορ 106 – 92, ωστόσο ο Τζέιμς είχε κάνει το πρώτο αποφασιστικό του βήμα προς την κορυφή.

Χαρακτηριστικό στοιχείο ότι, την «rookie» σεζόν είχε κατά μέσο όρο 20.9 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ και ταυτόχρονα έγινε ο νεότερος αθλητής που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου «rookie» της χρονιάς.


Δείτε τα βίντεο:







Επιμέλεια: Γιώργος Μαργέτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube