Μία απίθανη ιστορία, που ίσως σε λίγα χρόνια να αποτελέσει το σενάριο για κινηματογραφική ταινία, έφερε στην επιφάνεια ο τελικός του NCAA.

Το Villanova κατέκτησε τον τίτλο νικώντας με 77-74 το North Carolina χάρη σε ένα τρίποντο του Κρις Τζένκινς στην εκπνοή. Ο ήρωας του τελικού του Final Four είχε αντίπαλό του τον Νέιτ Μπριτ. Kαι η οικογένεια του τελευταίου ουσιαστικά υιοθέτησε τον Τζένκινς πριν από λίγα χρόνια...



Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Κρις, γιος της Φελίσια και του Κέλβιν, γεννήθηκε στην Κολούμπια, και σε ηλικία 10 ετών η οικογένεια γνωρίστηκε μέσω του μπάσκετ με αυτή των Μπριτ. Οι γονείς του Τζένκινς χώρισαν και η ζωή τους έγινε άνω-κάτω όταν η νεογέννητη αδερφή του αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε στη Βαλτιμόρη και στο διάστημα αυτό ο Κρις Τζένκινς έμενε στο φιλικό σπίτι των Μπριτ, που τον πρόσεχαν σαν δικό τους παιδί.

Η μικρή-δυστυχώς-δεν τα κατάφερε, απεβίωσε μόλις έντεκα μήνες μετά τη γέννησή της. Χωρισμένη και χωρίς χρήματα, η μητέρα του Κρις αδυνατούσε να του προσφέρει τα απαραίτητα. Τελικά βρήκε δουλειά ως προπονήτρια στη Νότια Καρολίνα. Μη θέλοντας να αναστατώσει τη ζωή του γιου της και να τον πάρει μακριά από την ομάδα του σχολείου του, όπου ήδη διέπρεπε, ζήτησε από τους Μπριτ να πάρουν την κηδεμονία του Κρις, όπως και έγινε.

Έκτοτε Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ μεγαλώνουν σαν αδέρφια. Πήγαιναν μαζί στο σχολείο και τις προπονήσεις, μέχρι να χωρίσουν στο κολέγιο, αλλά τελικά να συναντηθούν στον τελικό!

«Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που πήρα ποτέ μου να δώσω τον γιο μου. Όμως έπρεπε να το κάνω, για να έχει το παιδί μου την καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσε μεγαλώνοντας», ανέφερε η βιολογική μητέρα του Τζένκινς, Φελίσια.

«Η οικογένεια Μπριτ με δέχτηκε σαν δικό της παιδί και με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για όσα μου πρόσφεραν», δήλωσε ο Κρις Τζένκινς που διατηρεί άριστη σχέση με τους βιολογικούς του γονείς. «Είμαι πολύ τυχερός, που έχω τη φροντίδα και την αγάπη δύο υπέροχων οικογενειών», πρόσθεσε.

Η οικογένεια Μπριτ έκανε εκατοντάδες χιλιόμετρα το Μάρτιο για να παρακολουθεί από κοντά τους αγώνες και των δύο παιδιών στην τελική φάση του NCAA. Τα ξημερώματα, η κυρία Μπριτ δεν μπορούσε να διαλέξει ποιον θα υποστηρίξει και επέλεξε τη σολομώντεια λύση φορώντας μια φανέλα με δύο… όψεις, μια υπέρ του North Carolina του βιολογικού της γιου και μία υπέρ του Villanova του θετού της.



Ο Νέιτ Μπριτ δεν κρατά κακία στον «αδερφό» του, κι ας τον πλήγωσε. «Το περίμενα όταν τον είδα να κατεβαίνει στην τελευταία επίθεση. Ήξερα πως θα πάρει το σουτ και πως μάλλον θα το βάλει. Χαίρομαι για εκείνον, αλλά ταυτόχρονα είμαι στενοχωρημένος που χάσαμε. Τώρα θα καυχιέται γι’ αυτό για την υπόλοιπη ζωή μας», δήλωσε με πικρό χαμόγελο.

Όσο για τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς; «Στενοχωριέμαι για τον αδερφό μου, αλλά χαίρομαι που κερδίσαμε. Θα του το χτυπάω μια ζωή», τόνισε γελαστός ο Κρις Τζένκινς με το τρόπαιο του πρωταθλητή αγκαλιά. «Κανείς δεν ξέρει πόσο σκληρή δουλειά χρειάστηκε από την οικογένειά μου, ΚΑΙ από τις δύο οικογένειές μου, για να τα καταφέρουμε. Και γι’ αυτό χαίρομαι που μοιράζομαι αυτές τις στιγμές μαζί τους. Όλη μου τη ζωή με αμφισβητούσαν. Έλεγαν πως ‘Ο Κρις μπορεί να τα καταφέρει, αλλά…’. Τώρα το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα μπορούν να πουν ότι ‘Ο Κρις δεν είναι πρωταθλητής του NCAA’», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube