Στο παιχνίδι με την Αλαβές υπήρξε κάτι που δυσαρέστησε περισσότερο τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα από την ήττα της ομάδας τους. Τι; Η παρουσία στην 11άδα ενός μόνο παίκτη από την “Masia”.

Στις αρχικές επιλογές του Λουίς Ενρίκε το Σάββατο υπήρξε μόνο ο Μπούσκετς ο οποίος προέρχεται από την ακαδημία. Και μπορεί σε εμάς να μην φαντάζει αυτό κάτι «τρομερό» αλλά για την ομάδα της Βαρκελώνης, είναι!

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η Marca, πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια που συνέβη κάτι τέτοιο!

Τελευταία φορά; Συνέβη τη σεζόν 2001-2 σε παιχνίδι για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, και μάλιστα, απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο της Μπάρτσα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, γνωρίζοντας την ήττα 2-0, στο «Καμπ Νου».

Στο παιχνίδι αυτό, της 24ης Απριλίου, είχε ξεκινήσει στην 11άδα της Μπάρτσελόνα μόνο ο Τιάγκο Μότα, που να προέρχεται από τη Masia. Στη συνέχεια η «κατάσταση» διαφοροποιήθηκε καθώς στο ματς αγωνίστηκαν και άλλοι, οι Πουγιόλ και Τσάβι.

Αυτό που συνέβη και πάλι το Σάββατο ήρθε να αυξήσει την ανησυχία των υπευθύνων αλλά και των οπαδών για τη Masia. Ανησυχία μήπως το «μοντέλο» λειτουργίας της ομάδας, έχει αρχίσει να ραγίζει.

Πάνω σε αυτό, οι υπεύθυνοι της ομάδας φρόντισαν να καθησυχάσουν τους πάντες. «Όχι, δεν χάνουμε το μοντέλο αυτό. Δεν χαλάει. Σε δύο, τρία χρόνια θα δείτε ποδοσφαιριστές που προετοιμάζονται τώρα να ανεβαίνουν και πάλι στην πρώτη ομάδα από τις ακαδημίες. Είμαι σίγουρος για αυτό», τόνισε εκπρόσωπος της Μπάρτσελόνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube