Φέτος, οι επισκέπτες της Galazia Hytra, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο The Westin Athens, στο Astir Palace τη Βουλιαγμένης, έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν την γαστρονομική εμπειρία της προτίμησής τους έτσι ώστε να απολαύσουν και να «ζήσουν» την πετυχημένη κουζίνα της Galazia Hytra: είτε ως «γαλάζια» γκουρμέ είτε ως «γαλάζια» ταβέρνα σε ένα χώρο, δίπλα στη θάλασσα, στο επιπλέον concept του εστιατορίου: την αγαπημένη ελληνική ταβέρνα, «Galazia Taverna».
All-star team
Η ξεχωριστή αυτή γαστρονομική ταυτότητα είναι στα χέρια μιας all-star team ή όπως σύντομα γίνεται γνωστό, «the» dream team της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας: Νίκος Καραθάνος, Χρύσανθος Καραμολέγκος και Δημήτρης Δημητριάδης, τρεις σεφ που αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη και την αναγέννηση της ελληνικής κουζίνας με σημείο αναφοράς τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και πρώτες ύλες. «Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του, όντος, dream team,» λέει ο Απόστολος Τραστέλης, είναι ο συγκερασμός εμπειριών, ταλέντων και οραμάτων που έχει στο σύνολό του. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη -- ακόμα περισσότερο -- της Ελληνικής κουζίνας: παρελθόν, παρόν και μέλλον. Με την δημιουργία αυτής της ομάδας φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στην συναρπαστική αυτή νέα εποχή της "γαλάζιας" μας κουζίνας. Και φυσικά, σας καλούμε να το ζήσετε μαζί μας».
Το γκουρμέ μενού -με τα δημοφιλή πιάτα όπως η ελληνική σαλάτα με άλλο τρόπο και "τα γεμιστά" με τομάτες, ταρτάρ από γεμιστά, φέτα και bon-bon καραμέλας από πιπεριά -- παραμένει. Ένα μέρος του εστιατορίου τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικά - στη βεράντα - μεταμορφώνεται σε πρωτότυπη ελληνική ταβέρνα. Οι φίλοι του κρασιού θα εκτιμήσουν την προσεγμένη λίστα διακεκριμένων Ελληνικών κρασιών... συνοδευόμενα, φυσικά, με την καταπληκτική θέα και αύρα της Βουλιαγμένης.
Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής