Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα ανήκει κι επίσημα από την Παρασκευή στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, μετά την επιλογή του στο νούμερο 1 του ντραφτ από τους Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Κι όλοι έχουν να λένε για τα απίστευτα φυσικά του προσόντα, που αποτυπώθηκαν ακόμη περισσότερο όταν πόζαρε με τους Τιμ Ντάνκαν και Ντέιβιντ Ρόμπινσον και έμοιαζε να ρίχνει… ένα κεφάλι στους δύο θρυλικούς ψηλούς του Σαν Αντόνιο.



Ο 19χρονος φόργουορντ/σέντερ καταχωρήθηκε από την κορυφαία λίγκα του κόσμου με ύψος 2,25μ., μολονότι οι μετρήσεις του μέσα στη σεζόν από την LNB ανέφεραν πως το ύψος του ήταν 2,21μ. και ο γυμναστής του τόνιζε πως ήταν 2,22μ.

Πού οφείλεται αυτή η διαφορά; Όχι, ο Γάλλος άσος δεν ψήλωσε-αν κι αυτό στην ηλικία του δεν θα ήταν αδύνατο-μέσα σε λίγους μήνες. Η διαφορά αυτών των 3-4 πόντων οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ η μέτρηση ύψους στην γαλλική λίγκα γίνεται χωρίς παπούτσια, στο ΝΒΑ οι παίκτες μετριούνται φορώντας παπούτσια.

Πλέον, μετά και την αποχώρηση του Τάκο Φολ για την Κίνα (2,29μ.), ο Γουεμπανιάμα είναι ο ψηλότερος παίκτης στο ΝΒΑ ξεπερνώντας τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (2,24μ.) και με τρίτο τον Κρίσταπς Πορζίνγκις (2,21μ.).

Παράλληλα, ο «Γουέμπι» έχει και το μεγαλύτερο άνοιγμα χεριών (wingspan), καθώς αυτό φτάνει τα 2,43 μέτρα (!), ξεπερνώντας τους Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και Μο Μπάμπα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube