Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά στα 20 του πρωταγωνίστησε στην πορεία της Γαλλίας ως τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και γεμάτος αυτοπεποίθηση δήλωσε… ανήσυχος για τους ανταγωνιστές της στο εγγύς μέλλον.

«Ακόμη μαθαίνω, αλλά ανησυχώ για τους αντιπάλους μου σε μερικά χρόνια. Στο ΝΒΑ, στις διοργανώσεις της FIBA, παντού!», τόνισε ο σούπερ σταρ των Σπερς που είχε 15,8 πόντους, 9,7 ριμπάουντ, 3,3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1,7 τάπες σε 29,8 κατά μέσο όρο.

Παράλληλα, αποθέωσε τους συμπαίκτες του κάνοντας ειδική αναφορά και στον Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού. «Είμαι περήφανος για την ομάδα μας και όσα καταφέραμε εδώ στη Γαλλία μπροστά στους φιλάθλους μας. Οι συμπαίκτες μου έκαναν καταπληκτική δουλειά και ανέλαβαν ευθύνες. Ο Αϊζάια (Κορντινιέ), ο Γκερσόν (Γιαμπουσέλι), ο Ματίας (Λεσόρ) ήταν απίστευτοι σε όλα τα νοκ άουτ παιχνίδια», επισήμανε.

Όσο για το αν κλείνει όλο και περισσότερο η διαφορά μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ μπασκετικά; «Είναι μια αργή διαδικασία. Φυσικά η Ευρώπη μειώνει όλο και περισσότερο την απόσταση, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Μπορεί να μην πάρουμε ποτέ ξανά μετάλλιο, μπορεί κι εκείνοι να μην πάρουν ποτέ ξανά μετάλλιο. Κανείς δεν ξέρει! Σίγουρα πάντως όλο και μεγαλώνουμε, το μπάσκετ μεγαλώνει στην Ευρώπη», απάντησε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube