Την προετοιμασία της ενόψει της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε η εθνική ομάδα της Λιθουανίας.

Στο πλαίσιο της πρώτης συγκέντρωσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός και παράλληλα προπονητής της Ζαλγκίρις, Κάζις Μακσβίτις, ερωτήθηκε για τη μη κλήση του Αρτούρας Γκουντάιτις, ο οποίος αγωνίστηκε φέτος στον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια έκανε μία σημαντική διευκρίνηση αναφορικά με το μέλλον του Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος ανήκει στην ομάδα του Κάουνας.

«Αναφορικά με τον Αρτούρας Γκουντάιτις ήταν δική μου απόφαση να μην είναι στην αποστολή της εθνικής, καθώς ήξερα ότι θα είχαμε τους Βαλαντσιούνας και Μοτιεγιούνας. Έτσι, πιστεύω ότι θα ήταν δύσκολο να είχαμε τρεις σέντερ των ίδιων… κυβικών και έτσι επέλεξα τους Γιόνας και Ντονάτας», δήλωσε ο Κάζις Μακσβίτις για το «κόψιμο» του Γκουντάιτις από την εθνική ομάδα.

Για το αν ο Ίγκνας Μπραζντέικις θα παραμείνει στη Ζαλγκίρις την επόμενη σεζόν: «Η οψιόν για να πάει σε ομάδα της Ευρωλίγκας ήταν μέχρι τις 15 Ιουλίου. Τώρα, υπάρχει μόνο η οψιόν για να πάει στο ΝΒΑ και αυτή θα αργήσει λίγο παραπάνω. Τότε, θα μπορώ να σας πω περισσότερα. Εάν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τότε, περιμένουμε τον Ίγκνας και στην εθνική ομάδα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube