Την γλυκόπικρη γεύση που τον άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο σχολίασε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ αναφέρθηκε στον δύσκολο αγώνα που είχε κόντρα στον Ιάπωνα Γιουν Μιζουτάνι και ανέλυσε τις σκέψεις του για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά, όσα είπε στον Σταύρο Χονδροθύμιο:

Για τον αποκλεισμό του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Έκανα πολύ καλή εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα. Ο προγραμματισμός που είχαμε λειτούργησε άψογα. Την κατάλληλη στιγμή ήμουν στην καλύτερη κατάσταση. Είχα την ατυχία να αντιμετωπίσω νωρίς το Νο4 της διοργάνωσης. Όποιος είδε το παιχνίδι καταλαβαίνει. Έκανα ένα από τα καλύτερα μου παιχνίδια, αλλά ο αντίπαλος ήταν συγκλονιστικός και δεν με άφησε σε καμία περίπτωση να φτάσω στη νίκη. Ακόμα και αυτοί που δεν ξέρουν καλά το άθλημα κατάλαβαν πόσο πολύ προσπάθησα, άκουσα πολύ καλά λόγια. Άλλαξα πολλές τακτικές, αλλά ο αντίπαλος δεν μου έδωσε ευκαιρία να διεκδικήσω κάτι καλύτερο. Ακόμα και όταν ήμουν μπροστά, δεν μου άφηνε περιθώρια».

Για την ατμόσφαιρα στον αγώνα: «Ξεκίνησα λίγο νωθρά. Η ατμόσφαιρα ήταν περίεργη. Ο Βραζιλιάνος αγωνιζόταν την ίδια ώρα στο διπλανό τραπέζι και δεν ακούγαμε καν το μπαλάκι. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν είναι πολύ σωστό να συμβαίνει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Άργησα να μπω στο παιχνίδι. Μετά βρήκα το ρυθμό μου και έγινε αυτό που έγινε.

Έχω παίξει ξανά σε γήπεδο με πολύ κόσμο, αλλά αυτή τη φορά ήταν πολύ κοντά στα τραπέζια οι οπαδοί. Σε ξάφνιαζε. Πριν σερβίρεις, όταν θες να ηρεμίσεις και να συγκεντρωθείς, δεν σε βοηθάει».

Για το αν σκέφτεται να διεκδικήσει την πρόκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είναι νωρίς ακόμα. Σίγουρα το έχω στο μυαλό μου. Υγεία να έχουμε και προχωράμε βήμα-βήμα. Σίγουρα είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου».

Για την γεύση που του άφησαν οι αγώνες: «Το Λονδίνο μου είχε αφήσει πιο πικρή γεύση. Έκανα καιρό να το ξεπεράσω. Τώρα τα έχω καλά με τον εαυτό μου, γιατί ήμουν έτοιμος. Έκανα σωστά τη δουλειά μου. Αν δεν ήμουν σωστά προετοιμασμένος, κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο θα μπορούσαμε να μιλάμε για διασυρμό. Από κει και πέρα, είναι Ολυμπιακοί Αγώνες, κάτι ξεχωριστό για κάθε αθλητή».

Για το αν έχει γούρι: «Παίρνω τηλέφωνο τη μητέρα μου πριν τους αγώνες και κάνει τα… “μαγικά” της»

Για το επίπεδο του πινγκ πονγκ στην Ελλάδα: «Για να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο ένας αθλητής θα πρέπει να φύγει στο εξωτερικό. Γίνεται πολύ καλή προπόνηση στην Ελλάδα, αλλά το πρωτάθλημα δεν είναι υψηλής δυναμικότητας. Όταν είσαι συμπαίκτης με πολύ καλύτερους αθλητές, μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Όπως και σε όλα τα αθλήματα. Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα, βλέπω πολλά πιτσιρίκια, προσπαθώ να τους βοηθάω όπως μπορώ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube