Μόλις πέντε μήνες και 12 παιχνίδια διήρκεσε η παρουσία του Μάρκους Γκίσντολ στην τεχνική ηγεσία της ΛοκομοτίΒ Μόσχας. Με τις δύο πλευρές να παίρνουν… χωριστούς δρόμους, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Η ρωσική ομάδα δεν εξήγησε τους λόγους του «διαζυγίου» με τον Γερμανό προπονητή, ο οποίος ωστόσο το… έκανε, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα «Bild».

«Για εμένα, η δουλειά του προπονητή είναι η καλύτερη στον κόσμο. Αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω την καριέρα μου σε και χώρα της οποίας ο ηγέτης είναι υπεύθυνος για έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γκίσντολ.

Και πρόσθεσε: «Δεν ευθυγραμμίζεται με τις ηθικές μου αξίες και για αυτό παραιτήθηκα. Δεν μπορώ να πηγαίνω στο προπονητικό κέντρο, να ζητάω από τους παίκτες μου επαγγελματισμό και μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα να δίνονται εντολές που προκαλούν μεγάλο πόνο σε έναν ολόκληρο λαό. Είναι προσωπική μου απόφαση και είμαι σίγουρος για αυτήν».

Χρέη προσωρινού αντικαταστάτη του 56χρονου κόουτς στην Λοκομοτίβ θα εκτελέσει ο μέχρι πρότινος αναλυτής του και πρώην ποδοσφαιριστής, Μάρβιν Κόμπερ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube