Ικανή ακόμη και να κερδίσει την Ιταλία θεωρεί την Εθνική ο Φάνης Γκέκας, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 εν όψει του αποψινού αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2020. Ο παλαίμαχος επιθετικός τονίζει πως οι Έλληνες διεθνείς δεν υστερούν σε πολλά από τους αντιπάλους τους και εκτιμά πως με τη βοήθεια του κόσμου είναι εφικτό ένα καλό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, ο Φάνης Γκέκας μίλησε στον Σωτήρη Ταμπάκο και την εκπομπή "Επίθεση από τα μπακ" για:

-τη νέα προσπάθεια της Εθνικής: «Είναι μια νέα αρχή με πρόσωπα που ξέρουν την Εθνική, όπως ο Μπασινάς και ο Γιαννακόπουλος. Ο κ. Αναστασιάδης ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα. Το θέμα είναι να αποδίδουν οι παίκτες όπως στις ομάδες τους για να ρολάρει η Εθνική. Πρέπει να πιστέψουν οι ίδιοι οι παίκτες στον εαυτό τους».

-το ματς με την Ιταλία: «Ελπίζω μέσα στην έδρα μας να βγάλουμε πάθος. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε πολλά από τους Ιταλούς σαν μονάδες. Θα πρέπει τα παιδιά να βγάλουν τον εαυτό τους και αν το πιστέψουν μπορούν να καταφέρουν πολλά απόψε».

-την τακτική της Εθνικής: «Νομίζω πως η τακτική δεν θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο. Αν η ομάδα πιάσει καλή απόδοση, τα υπόλοιπα είναι περιττά».

-την παρουσία του κόσμου: «Σίγουρα ο κόσμος θα δώσει ώθηση στην ομάδα και είναι σημαντική η παρουσία του, αλλά ως εκεί. Το θέμα είναι να αποδώσει η ομάδα μέσα στο γήπεδο».

-τα μελλοντικά του σχέδια: «Αυτή την περίοδο παίρνω τα πτυχία του προπονητή. Από εκεί και πέρα θα δείξει. Τελειώνω το καλοκαίρι το UEFA B και μετά μπαίνω στο UEFA A. Προς το παρόν κοιτάζω την προπονητική».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube