Τα… πράσινα νερά στην πισίνα που διεξάγονται αγώνες καταδύσεων προξένησαν πολλά ερωτηματικά, όμως οι υπεύθυνοι των αγώνων έσπευσαν να δώσουν απαντήσεις με ανακοίνωσή τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο αποχρωματισμός προκλήθηκε λόγω έλλειψης μιας ουσίας που χρησιμοποιείται στις δεξαμενές, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος αναβολής των αγώνων.

Εκπρόσωπος των διοργανωτών, πάντως, ανέφερε στην Associated Press πως η αλλαγή του χρώματος οφείλεται σε ανάπτυξη μικροοργανισμών, που ευνοείται από την ζέστη που επικρατεί στην ατμόσφαιρα και τόνισε πως η πισίνα θα είναι σύντομα ξανά μπλε.

Η ανακοίνωση:
«Η FINA μπορεί να επιβεβαιώσει πως ο λόγος του περίεργου χρώματος που παρατηρήθηκε στα νερά, κατά τη διάρκεια αγώνων καταδύσεων στο Ρίο, οφείλεται στο ότι έλειψαν κάποιες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την κατεργασία των νερών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγει από το συνηθισμένο το pH του νερού, που δημιούργησε τον αποχρωματισμό του νερού.

Η FINA διενέργησε τεστ για να εξακριβωθεί η ποιότητα του νερού και κατέληξε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών και κανένας λόγος να επηρεαστούν οι αγώνες
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube